Ce ar trebui să știm înainte de a ne face primul tatuaj

Ce ar trebui să știm înainte de a ne face primul tatuaj

Un tatuaj îl ai pentru totdeauna, aceasta este premisa de la care trebuie să pleci în momentul în care ești decis să te „desenezi”, cum ar spune unii, să ai ceva al tău, personal, ar spune alții, să fii diferit, credem noi. Bineînțeles, acum există și posibilitatea de a-l îndepărta oricând, dar de ce ai face asta cu ceva care te definește? Bine, exceptând situațiile în care ți-ai tatuat vreun nume al cuiva care nu mai e în viața ta și ai de ales între a-ți tăia brațul (evident, glumim) și a-i da „delete”. Oricare ar fi motivul pentru care ai decis că e timpul să îți faci un tatuaj permanent, e indicat să știi că există riscul de a fi catalogat. Da, încă trăim într-o societate în care dacă ești tatuat, automat ești un soi de golan sau om rău. Trebuie să știi exact zona în care vrei să îți faci tatuajul și ce anume vrei să-ți tatuezi. Un tatuaj te reprezintă, trebuie să fie în acord cu personalitatea și cu ceea ce ești tu și trebuie să fii ferm convins/ă că asta îți dorești. În caz contrar, poți apela la Cristina, de la Tattoo Bar (despre care am scris aici), pentru un tatuaj semi-permanent. Aș, și vă reamintesc și povestea omului „Avatar”, candidat la președinția Cehiei- https://insociety.ro/stories/desprins-parca-din-avatar-vladimir-franz-excentricul-profesor-si-compozitor-ceh-tatuat-in-proportie-de-90-de-la-candidatura-la-presedintia-cehiei-la-cartea-my-homeland/.

*sursa foto: https://www.facebook.com/pg/Castortatuator/photos/?tab=album&album_id=451524971629714&ref=page_internal

Personal, când am ales să-mi fac singurul tatuaj, știam doar că îmi doream unul de când eram în liceu. Așa cum mi-am dorit si piercing, dar n-am avut curaj. Tatuajul a fost ceva pentru mine și cu toate astea nu e deloc într-o zonă ascunsă, ci pe degetul inelar al mâinii stângi. E o improvizație, de fapt, pornită de la ideea de a-mi tatua „love”, dar am mai adăugat eu un element. Cred că aveam vreo 25 de ani când l-am făcut, mi-a fost teamă de durere și știu că îmi făcusem programare cu vreo trei luni înainte la celebrul Castor. Am mers împreună cu unul dintre cei mai buni prieteni care, la rândul său, și-a tatuaj inițialele unui citat din Buddha parcă. N-am cum să-l uit pe Castor care mi-a zis, văzând că mi-e teamă de ace, că mi-l poate lăsa doar desenat. Nu, am mers până la capăt. A fost cadoul meu pentru mine la un Crăciun. Ce mi-a zis maică-mea când l-a văzut? Că vrea și ea unul și de ce l-am făcut așa mic. :)))) Acum chiar uit că-l am, noroc de persoanele care mă mai atenționează uneori că sunt „murdară pe deget”.

*„mărețul” meu tatuaj

Dar revenind… eu nu m-am interesat de nimic atunci când am ales să-mi fac primul și singurul tatuaj. Doar că am zis să merg la cel mai bun. Dar la un prim research de documentare pentru acest articol, am observat că sunt suficiente sfaturi și idei de care e bine să ții cont atunci când ai decis să îți faci un tatuaj, cum ar fi:

  • ai în vedere faptul că un tatuaj ți-ar putea îngrădi o carieră în anumite domenii în care nu trebuie să ai astfel de „semne”.
  • fii pregătit cu banii. Un tatuaj diferă în funcție de dimensiune și de cât e de complex, dar și de cât de cunoscut e tatuatorul. E indicat să mergi la un tatuator cunoscut pentru că ai garanția că tatuajul dorit va ieși așa cum ți l-ai imaginat, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i omitem pe cei la început de drum, poate. Talentul îi ai pur și simplu, dar odată cu timpul se mai șlefuiește.
  • ai grijă la igienă, în sensul că ai grijă să alegi un salon curat, care respectă tot ceea ce ține de sterilizare, de norme de sănătate, mai ales că se lucrează cu ace.
  • mergi pe mâna artistului, el e cel ma în măsură să-ți dea sfaturile cele mai bune.
  • fii pregătit să înduri și ceva durere, mai ales dacă e un tatuaj complicat. Chiar dacă ți se face anestezie, e posibil să simți și altceva decât „furnicături”.
  • încearcă să nu vii însoțit de persoane care i-ar putea distrage atenția artistului. Un tatuaj înseamnă concentrare, calm, precizie, deci sigur nu ai vrea să te trezești că la final nu ai ceea ce ți-ai dorit.
  • e indicat să nu consumi alcool înainte cu cel puțin 24 de ore de a-ți face tatuajul. Evident, nu cumva să vii în stare de ebrietate. Încearcă să fii hidratat și mâncat înainte, ca n cumva să te ia cu stări de amețeală. De asemenea, încearcă să fii odihnit înainte de a ajunge la salon.
  • grijă mare și la medicamentele pe care le iei în perioada în care ai programat să-ți faci tatuajul. Nu s știe niciodată dacă nu cumva te pot afecta.
  • încearcă să eviți să pleci în vreun concediu la mare sau în destinații în care te expui la soare în exces sau vrei să înoți dacă ți-ai programat să te tatuezi. Zona tatuată trebuie ferită de soare vreo două săptămâni după „execuție”.
  • dacă optezi pentru un mesaj, ai grjă ca acesta să fie scris corect.

*sursa foto: fanatik.ro

sursa foto principală: avantaje.ro