„Nu există nimic mai senzual în lume decât să îmbraci un trup într-o țesătură și o față într-un val de texturi fluide”, Georgio Armani

Ești invitată la un cocktail după Gala unor premii importante sau ești invitată la o petrecere de Crăciun sau Revelion… de-ndată ce am folosit cuvântul „gală”, să știi că mă refer la un eveniment monden, dar nu orice fel de eveniment, ci unul care include în „meniu” ELEGANȚA. Eleganța nu înseamnă neapărat ostentație. Nici în vestimentație, nici în zona de coafură sau de machiaj. Este adevărat că elementele spectaculoase, stridente, ies imediat în evidență, dar nu cred că întotdeauna este genul de atenție pe care ți-o dorești.

Dacă ții sau nu cont de tendințele din modă este indicat să ai în vedere trei aspecte importante: culoarea părului, culoarea feței și culoarea ochilor. Poți apela la fardurile și lacul de unghii cu sclipici pentru că se asortează perfect cu astfel de ocazii: party-uri spumoase, petreceri de Revelion. Se poate purta cu mândrie și eleganță și un machiaj pe cât de simplu pe atât de regal și frumos. Strălucirea nu presupune doar sclipici, paiete și intensitate. Sigur că există numeroase stiluri, impuse de oameni care au ceva de spus în lumea modei, stiluri pe care le poți regăsi întotdeauna în revistele de specialitate sau dacă apelezi la un specialist de beauty.

Dar dacă ești mereu pe fugă și nu ai reusit să consulți un specialist în machiaj sau o revistă de ultimă oră, așa că vin eu către tine cu câteva sfaturi. 🙂

TENUL

În primul rând, pregătesti tenul: demachiere, baza de machiaj (primer) sau o cremă de hidratare lejeră. Nu îți dorești să încarci tenul. Următorul personaj în decorul machiajului este fondul de ten. Aici sunt multe variante de propus, dar cel mai indicat ar fi acela cu acoperire medie/mare pentru un rezultat impecabil. Peste fondul de ten și pudra aplicate în mod obișnuit putem aplica puțină pudră ușor satinată (nu pudra puternic strălucitoare). Această pudră o întinzi cu o pensulă pe pometi, pe arcade și pe frunte și cobori ușor pe linia nasului.

OCHII

Pentru machiajul pleoapelor poți folosi culori pastelate, apoi o umbră mai închisă (cenușiu, mov sau bronz), care pornește oblic, aproape de la colțul intern al ochiului și se „stinge” către arcadă. Puțină strălucire prin aplicarea unui glitter sau paiete este o idee ideală. Acest element de ușoară strălucire nu va sări în ochi imediat, dar se va observa atunci când vă mișcați și va fi ca un fel de „armă secretă”. În funcție de culoarea ochilor, poți alege o gamă de culori care să avantajeze machiajul pe ansamblu. De obicei, culorile complementare culorii ochilor sunt cele mai bune alegeri.

Pentru ochii verzi poți alege roşu-maroniu, violet, piersică.

Ochilor negri li se potrivesc culori ca maro intens, cărbune, albastru, violet, tonuri de maro-arămiu.

Ochii albaștri sunt mult mai bine puși în valoare dacă aplicăm farduri în tonuri calde de maro, gri, piersică.

Ochii căprui sunt cei mai ofertanți în ce privește alegerea culorilor de fard. Aproape orice culoare poate fi asortată cu această culoare de ochi: violet, verde, reflexe aurii, culoarea prunei, culoare nisipului.

BLUSH

Și încă ceva, nu uitați de blush, trebuie să existe!

EYELINER

Urmează conturul ochilor cu un creion dermatograf negru sau un eyeliner trasat de-a lungul ochiului, la baza genelor, foarte trendy, în stilul anilor ’80. Se pune în continuare accentul pe eyeliner-ul negru, care nu dispare din tendinţe prin machiajul de tip smokey-eyes dus la extreme prin culori vibrante de tip albastru regal. De asemenea, o simplă linie cu eyeliner auriu sau argintiu va schimba radical look-ul. Este recomandat chiar să apelezi la rimelul albastru care scoate ochii în evidență într-un mod glamour.

SPRÂNCENE

Te anunț că în tendințe au rămas sprâncenele foarte dese, stufoase.

GENE?

Daaaaa!

Te sfătuiesc să folosești gene artificiale, dar nu dramatic de lungi, nici prea dese. Aplică o mascara, efectul fiind foarte sexi, indicat mai ales pentru evenimentele mondene care au loc seara sau noaptea.

 

Desigur că există multe variante de machiaj pentru o asemenea ocazie. Ce am prezentat mai sus sunt câteva sugestii și va trebui sa ții cont de accesorii, culoarea rochiei, a pantofilor și chiar de lumina în care va avea loc evenimentul pentru că toate acestea influențează rezultatul final al machiajului. Ideea esențială este să accentuezi un singur detaliu. Sub nicio formă nu trebuie să nu te transformi într-un pom de Crăciun!

sursa foto: arhivă personală Laura Buțurcă/ The Mirror Academy

Author