Arta vindecă. Arta e energie pură. Arta scoate emoțiile la suprafață, chiar și pe cele pe care ți le-ai ascuns bine-n suflet. Arta e bucurie. Arta e ca un drog care îți face bine. Arta are capacitatea de a primi mereu o nouă definiție, în funcție de ochii care o privesc, urechile care o aud, ființa care o adulmecă…

Holistic Mental Health aduce la aceeași masă promotori ai artei și ai sănătății mintale. Artiști și specialiști, la aceeași masă, pe 29 mai, de la ora 17.30, la Hotel Pleiada.

„Întâlnirea de la finalul lunii este despre cum poate arta să potolească zbuciumul care ne încearcă în anumite momente ale vieții. Mental Health & Art nu e doar un concept, e un mod prin care visătorul din lumea artei își pune amprenta asupra psihicului uman într-un mod cât se poate de pozitiv. E al 12-lea Healing BookClub al nostru și le are ca invitate pe ERICA MOLDOVAN, actriță și regizor, și DANA GALUPA, psihoterapeut.”, explică doctor FLORINA VÎRNĂ, promotorul proiectului Holistic Mental Health, cea care va fi și gazda întâlnirii.

 

Dezbaterea are ca punct de plecare piesa de teatru „Rădăcini”

Discuția de la „Măștile Traumei: Mental Health & Art” va fi despre cum reușește arta teatrală să vindece și să unească. Dezbaterea are ca punct de plecare piesa de teatru „Rădăcini”, scrisă și regizată de Erica Moldovan. Piesa are capacitatea de purta privitorul pe axa agonie-extaz. E spectacolul vieții, cu tot ceea ce înseamnă acesta, pus în scenă de actrițe consacrate. Personajele cuceresc publicul tocmai prin felul unic de a fi. Oricare dintre noi poate fi Elena, Ana, Rita, Ioana sau Camelia, protagonistele piesei „Rădăcini”.

„‹‹Rădăcini››” s-a născut dintr-o adâncă reflectare asupra universului uman. Atinge probleme sociale și personale de actualitate, precum: complacerea în mediocritate și consecințele ei, frica de necunoscut, teama de a ne lăsa iubiți, puterea de iertare, normalizarea sexualității, victim blaming, trauma.
‹‹Rădăcini›› se referă la cât de adânc ne ancorăm existența în preconcepții sau valori morale moștenite, care devin ulterior sursa noastră principală de manifestare, îndepărtându-ne tot mai mult de ceea ce ne dorim cu adevărat.
Elena, Ana, Camelia, Rita și Ioana sunt 5 prietene care în fiecare vineri, la ora 19:00, se întâlnesc la cină și mănâncă rață cu portocale. Fiecare întâlnire are scopul de a echilibra și a vindeca ceva în fiecare din ele. Este un text dens, profund, plin de straturi, acoperind o plajă largă de gusturi sau ‹dezgusturi›. ‹‹Rădăcini›› e un spectacol care te va intriga, te va ține pe jar până la sfârșit, provocându-te să reflectezi asupra propriei ființe, te va amuza grație dialogurilor spumoase, te va determina să le iubești pe fiecare dintre cele cinci.”, se arată pe ateneuiasi.ro.

 

Participarea la Healing BookClub se face printr-o donație, pentru o cauză socială, ca de fiecare dată

Oricine poate veni la întâlnirea din 29 mai, ora 17.30, de la Hotel Pleiada.

Participarea înseamnă o donație în valoare de 100 lei (pentru o persoană) sau 150 lei (dacă sunt două persoane).

Donațiile se fac fie la intrare, fie direct în contul Asociației „Glasul Vieții” a părintelui Damaschin. Asta înseamnă de această dată, banii strânși la acest Healing BookClub vor ajunge la mamele pe care părintele Damaschin le are în grijă.

Dovada plății se face pe whatsapp, la numărul de telefon: 0748 475 456.

Datele pentu donație:
Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)

Pentru înscrieri, puteți să vă înscrieți aici:

https://docs.google.com/forms/d/1E6Z_ynYE8oSW_m4SAbqHbrVoqA8OM5TaOoGKb523ZWU/edit?hl=ro

Author