***Articol scris de Anamaria Diaconu, colaborator insociety.ro Anamaria este terapeut holistic, cu o experiență în domeniu de peste 8 ani, timp în care a ghidat zeci de persoane pentru a-și regăsi calea spre sine. Prin metoda Recall Healing cu care lucrează în prezent, Anamaria te poate ajuta și pe tine să îți construiești o radiografie personalizată completă prin care să îți înțelegi corpul atunci când acesta îți trimite diferite semnale. Trebuie doar să iei legătura cu ea: injoyhealingbyanamaria@gmail.com ***
Luna Martie a adus cu ea energia de reînflorire pe care toți o așteptam cu atât de multă ardoare. Natura și-a schimbat haina și a început un nou ciclu, marcat de echilibrul adus de Echinocțiul de primăvară. Oriunde te uitai, „renaștere” a fost cuvântul cheie. Exact cum a fost și în focusul celor care au participat la workshop-urile despre aceeași temă, facilitate de metoda Rădăcini Puternice.
Acest instrument aduce atenția asupra evenimentelor transgeneraționale ca formatoare a identității unei persoane, activând astfel cunoașterea conștientă cât și inconștientă a clientului.
Ce înseamnă jocul terapeutic Rădăcini Puternice
Cu ajutorul unor întrebări foarte bine nișate, clientul obține rapid și concis informații valoroase și semnificative asupra comportamentelor care îi inhibă identitatea.
Totuși, în acest timp, acesta reușește să facă niște conexiuni clare ce îl ajută să înțeleagă diferite tipare de comportament, de ce persistă anumite simptome în contextual solidarității de neam și găsește o modalitate să se distingă și să își elibereze propria persoană de acestea.
O poveste din timpul Atelierului de Renaștere
Cea mai puternică a fost povestea unei doamne care a fost crescută și adoptată de bunica paternă care, în timpul jocului Rădăcini Puternice®, nu reușea să așeze pionul aferent ei în locul central al planșei, loc care îl reprezintă pe EU.
Toți ceilalți participanți au pus pionul lor în mijloc. Ea a poziționat pionul în afara arborelui genealogic fără să realizeze.
Întrebată de ce a făcut asta, ea a răspuns că nu se regăsește în neam, că simțea un disconfort . Rugată să încerce încă o dată, a dus o luptă în a se așeza în centru. După câteva momente, a fost rugată să aleagă fața părinților ei biologici. Ea a ales fețele lor, dar nu a știut ce să facă mai departe cu ei, fiind complet confuză. Și tot aici a realizat că de fapt și părinții ei se simțeau în afara neamului.
Când a hotărât să își asume procesul de includere al tatălui în arbore, l-a pus pe tata pe postul fratelui, deși locurile sunt clar marcate atât cu tata, cât și celelalte voci. În interiorul ei, ea îl identifica drept fratele ei.
În continuare, rugată să așeze bunicii paterni are din nou dificultăți în a le atribui un loc și schimbă locul mamei biologice cu bunica paternă.
În cele din urmă, cu un efort considerabil, reușește și îi plasează pe bunicii paterni pe spațiile destinate lor.
Această doamnă a venit în atelier pentru a obține claritate și era mai mult decât evident că se lupta să obțină această direcție, acest simț de ghidare pe care ni-l dă arborele.
Pentru ea, procesul a durat mai mult, dar a obținut claritate prin așezarea acestor pioni cheie în pozițiile și rolul cuvenit.
Exemplul ei este unul edificator în modul în care funcționează energia și puterea Arborelui Genealogic, în ciuda alterărilor la care este supus. El poate să nu arate ca unul clasic, dar în cele din urmă, lăsat să se exprime, se va alinia cu anumite aspect și va face sens pentru persoana care alege să îl asculte.
Ce spun cei care au participat la atelierele Renașterea
Una dintre participante mărturisește că și-a dat seamă că „dincolo de aceste ziduri sunt multe lucruri pe care le pot afla despre mine dacă am curaj să caut!”. A venit la atelier fără nicio așteptare concretă, ci doar cu intenția clară de a face lumină acolo unde lipseau piese de puzzle din povestea sa.
„M-am lăsat ghidată în propriul univers de un terapeut cu har, care mi-a aratat prin intermediul instrumentelor folosite că am locul meu în familie, în neam și ușor- ușor m-a adus acasă. Am fost ajutată să găsesc claritate și să mă conectez cu persoane din familie care sunt parte din mine, deși nu le-am cunoscut niciodată. Cea mai frumoasă realizare în cadrul acestui atelier a fost să descopăr că pot lăsa deoparte zidurile pe care le ridic de obicei pentru a mă apăra și că dincolo de aceste ziduri sunt multe lucruri pe care le pot afla despre mine dacă am curaj să caut!”
O altă participantă mărturisește că atelierul Renașterea a fost exact ceea ce avea nevoie înainte să nască cea de-a doua fetiță. Era însărcinată în opt luni și jumătate. Se pregătea și pentru o renaștere ca mama.
„A fost exact ce am avut nevoie înainte de marele eveniment, lucrând pe înțelegerea și integrarea unor elemente de la nașterea trecută și pregătirea pentru noua experiență. Am plecat de la atelier mai bogată, mai așezată, mai împăcată, dar și cu întrebări pentru a fi adresate și reflectate mai departe alături de cei apropiați, cu dorința de a continua acest drum de vindecare. Dar cel mai important, am plecat de la atelier simțindu-mă împuternicită, având mai multă încredere și curaj să gestionez și aspecte ce nu țin doar de mine, ce nu sunt în puterea mea în totalitate, dar la care pot contribui activ, să refuz rolul de a fi observator pasiv fără voia mea.”
Inclusiv cei care vin pentru prima oară la atelierul Renașterea și experimentează jocul terapeutic „Rădăcini Puternice” spun că „experiența de trei ore și jumătate este wow” și a fost cu adevărat o renaștere. O altă participantî spune că a primit resurse pe care le va folosi de acum înainte în situațiile dificile din viața sa.
„Astăzi am aplicat o resursă și simțeam cum corpul se liniștește. Prin acest joc am aflat situații din familia maternă, situații care se tot repeta și doresc să fie rezolvate în această viață de mine și de copii mei. Am plecat cu mai multă curiozitate de a afla alte situații din trecut.”, a fost încă un feedback pe care Anamaria Diaconu l-a primit la scurt timp după ce a susținut atelierul.
sursa foto reprezentativă: Anamaria Diaconu