Am vrut să scriu în titlu: Baschet, PR și CS Politehnica Iași. Pentru că despre asta e vorba. Am mai povestit despre baschet. E un sport care m-a format inclusiv ca om (aveți aici articolul). De ce PR? Pentru că în vara acestui an, m-am aventurat într-un proiect în mod VOLUNTAR. Am acceptat să mă ocup de tot ce înseamnă imaginea echipei de baschet feminin a Iașului- CS Politehnica Iași. Și am acceptat să fac asta VOLUNTAR atât pentru faptul că e o manieră prin care pot returna ceva sportului care mi-a marcat copilăria, dar și pentru că antrenoarea echipei este Emilia Marian, fosta mea antrenoare. Nu, n-a fost totul roz la junioare și n-am uitat nici noi, nici ea. Însă ne-a rămas în suflet. Lăsăm deoparte amintirile mai puțin frumoase și rămânem doar cu ce a fost frumos. Am petrecut ani împreună. Ani de antrenamente, competiții, cantonamente. Și DACĂ POT SĂ AJUT, de ce nu? Nu e nici prima și nici ultima dată când voi face și activități de voluntariat. Și asta pentru că Dumnezeu mi-a arătat că îmi întoarce înzecit binele pe care îl fac din tot sufletul, fără așteptări.

                            Nu știu dacă e o misiune imposibilă optimismul meu, dar știu sigur că-s omul care cedează de-abia după a încercat și și-a dovedit că nu poate, că nu se poate. Până atunci, keep walking mai ceva ca Jhonny Walker. N-o mai lungesc prea mult… pe lângă tot ce fac în online și offline ca imagine pentru echipă (sigur, pe lângă celelalte proiecte pe care eu le am pe parte de comunicare și promovare), m-am gândit c-ar fi drăguț să le prezint pe fete într-un alt mod. Și asta pentru că uite că sunt șase ani de când s-a luat decizia ca Iașul să nu mai aibă echipă de baschet feminin la senioare. Șase ani în care Iașul a fost privat de acest sport atât de fain. Șase ani în care de multe ori m-am întrebat dacă suntem într-adevăr atât de neputincioși, încât nu ne permitem o astfel de echipă.

Așa arată afișul oficial. Astfel de afișe ajung la liceele la care învață fetele și în alte locuri din Iași.

                             Asta până în acest an, când CS Politehnica Iași a decis să reînființeze secția de baschet feminin senioare. A transferat întreg lotul de junioare de la CSS Unirea Iași, inclusiv pe antrenoarea Emilia Marian, și a înscris echipa în Liga I. Ce înseamnă asta? Ceva foarte mișto pentru aceste fete care au 17-18 ani, sunt eleve sau studente în anul I, și care iată că au primit o șansă de a continua să facă baschet de performanță și la senioare, acasă. Aici aveți site-ul oficial al echipei- www.cspolitehnicaiasi.ro .

                             Și fiind vorba despre ceva așa mișto, de o echipă reînființată… cum să nu fac un eveniment pe măsură (evenimentul de pe Facebook e aici), prin care să prezint echipa care va reprezenta Iașul în campionatul de Liga I? De fapt, nu doar Iașul, ci regiunea Moldovei. Pentru că CS Politehnica Iași, la baschet feminin, e singura echipă de baschet înscrisă în Liga I.

                           Și m-am gândit c-ar fi tare drăguț să ne reunin noi, generațiile ’87-’88, adică fix prima generație a antrenoarei Emilia Marian, și să jucăm un meci al prieteniei, un meci demonstrativ, în compania echipei de baschet feminin a Iașului, CS Politehnica Iași. Și ne-am scris. Ne-am vorbit. Am propus. Unele au spus nu, că nu mai pot alerga. Altele nici n-au stat pe gânduri. Dar în final, cu mici excepții, toate am zis DA. Și uită-ne adunate, cu echipamente proaspăt cumpărate, venind un pic și la antrenamente ca să ne mai reobișnuim cu coșul și tot așa… Ce vreau să vă mai spun e că, de când cu meciul ăsta, pe grupul de whatsapp e mare caterincă. Am crescut împreună. Am plâns împreună. Am râs împreună. Da, ne-am și certat. Da, ne-am și supărat una pe cealaltă. Da, nu ne-am mai vorbit poate cu anii. Dar am lăsat toate astea deoparte și iată-ne gata să stăm față în față cu fetele astea de 17-18 ani. Noi, GOLDIES. Că nah, n-am vrut să ne spunem Oldies.

                          Noi n-am prins vremea telefoanelor mobile cu camere performante sau a rețelelor de socializare. Noi n-avem decât câteva poze din acele vremuri. Toate amintirile sunt în suflet. Așa că dacă vreți să ne vedeți pe teren, acum e ocazia. Nu garantăm că ne vom mai încumeta la o altă astfel de performanță. :-)))) Deci, nu vă chem la Polivalentă doar pentru CS Politehnica Iași, ci și pentru noi, GOLDIES, fostele junioare de la CSS Unirea Iași, de-acum două decenii: Irina Straciuc, Laura Straciuc, Ancuța Cojocariu (care face parte și din actualul lot al CS Politehnica Iași, ea a revenit pe bune), Ana-Maria Borcilă, Georgiana Condurache, Larisa Huideș, Cătălina Șurubaru, Andreea Chiuchiu, Cătălina Prisacaru și eu, Alexandra Gugiuman.

Poza e cea mai recentă, de sâmbătă. Ne-am întâlnit pentru antrenamente. O parte dintre noi, evident.

                                Evenimentul are loc pe data de 29 septembrie, ora 17. INTRAREA ESTE LIBERĂ, nu e nevoie de invitație. Și chiar țin să mulțumesc celor care m-au ajutat să pot face acest meci:

                         Și aș mai vrea să mulțumesc cuiva. Lui Petrică, pentru grafica materialelor pentru eveniment. Și Mădălinei, pentru realizarea site-ului oficial al echipei- www.cspolitehnicaiasi.ro . Sunt oameni pe care eu mă bazez în multe dintre proiectele mele, prieteni dragi, fără de care aș fi reușit toate astea în mai puțin deo lună.

                            Deci, revin pe terenul de baschet. Eu și fosta mea echipă. V-așteptăm în tribune și pentru a ne face galerie nouă, celor de la Goldies, nu doar fetelor de la CS Politehnica Iași.

Doamna antrenoare Emilia Marian, mult succes!

Domnule Vasile Manole, președinte al CS Politehnica Iași, felicitări pentru curaj!

Fetelor, hotărâre și ambiție în campionat!

Goldies, rezistență, fetele, că am scurtat și reprizele! :-))))

Author