Când am terminat de văzut documentarul I wanna dance with somebody, un singur lucru mi-a trecut prin minte. Whitney Houston ar fi putut fi destinul cel mai mișto din tot ce înseamnă lumea starurilor. Ar fi putut… Spre deosebire de alți artiști, care au avut o copilărie nefastă, în cazul lui Whitney n-a fost deloc așa. Mama sa era o cântăreață celebră. Nașa ei de botez a fost Aretha Franklin. A crescut printre nume sonore. Da, într-adevăr, părinții se certau. Dar oare în câte familii din toate timpurile n-au existat certuri? Tatăl îi reproșa mamei că e mereu plecată în turnee și că el e nevoit să stea cu copiii. La una dintre certuri, Whitney nu mai rezistă. Își jură că ea nu se va lăsa niciodată călcată în picioare. Același lucru îi spune și lui Bobby, soțul ei, atunci când îi returnează inelul. Îi explică că nu poate accepta ceea ce el îi face, că și-a făcut o promisiune pe care nu și-o poate încălca. Și-o va încălca…

                             „Tu ești o Houston!”, era replica mamei sale în momentele în care Whitney se enerva că nu putea lua anumite note sau se simțea epuizată de atâtea ore de canto. Cânta gospel, în biserică. Mai târziu, mama sa o ia ca backing vocal. Într-una dintre seri, în club vine Clive Davis, nimeni altul decât proprietarul Arista Records. Mama sa îl vede pe Clive în sală și, în cabină, se preface că nu mai are voce. Îi cere lui Whitney să îi țină locul, să cânte în față. Știe că e șansa fiicei sale. Toată sala e în picioare și aplaudă. Clive e în extaz, știe că Whitney va ajunge mare. Și nu s-a înșelat deloc. Whitney devine în scurt timp cântăreața cea mai titrată. Totuși, își atrage antipatia celor de culoare. Aceștia îi reproșează că muzica ei e prea comercială, prea pe placul albilor. Inițial, nu dă importanță acestui zvon. După, pentru a-i recâștiga, înregistrează un album R&B. Îi iese.
De cum s-a lansat, Whitney a scos hit după hit. Rămâne în continuare cel mai bine vândut artist și cel mai premiat. Rămâne singurul artist cu șapte hituri consecutive pe locul unu în Billboard Hot 100 („Saving All My Love for You”, „How Will I Know”, „Greatest Love of All”, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, „Didn’t We Almost Have It All”, „So Emotional” și „Where Do Broken Hearts Go”). La finala Super Bowl (mai jos), Whitney cântă imnul SUA în manieră proprie. Vrea să fie ea pentru prima daată. Cu haine largi, mai puțin feminină. Vrea să fie ținută minte. Și reușește.

                              În adolescență, Whitney Houston a avut o relație cu cea mai bună prietenă a ei. S-au cunoscut întâmplător. S-au mutat împreună. Au ascuns relația cât au putut de bine, până într-o zi în care părinții și-au dat seama că între ele e ceva mai mult. Tatăl lui Whitney le cere să se afișeze cu băieți. E momentul în care amândouă ripostează și nu înțeleg de ce. Cele două își încheie relația în momentul în care Whitney îi mărturisește că s-a culcat cu unul dintre colegii de la studio. Îi spune că își dorește o familie și nu o poate avea cu ea. Totuși, nu vrea să-și piardă cea mai bună prietenă, așa că îi cere să îi rămână alături. Îi va rămâne, va deveni unul dintre oamenii de bază din staff-ul ei.

                                Mulți ar spune că Bobby Brown ar fi fost influența negativă din viața artistei. Omul de care Whitney n-avea nevoie. A fost acuzat că el a făcut-o dependentă de alcool și droguri. Numai că, la un moment dat în film, Whitney îi spune că necazurile ei cu drogurile au apărut cu mult înainte ca să-l cunoască. Avea un furnizor de droguri mascat sub forma unui fan care niciodată n-avea un carnețel pe care Whitney să-i dea autograf. Ea scotea din poșetă o agendă, îi semna autograful. Între file, banii de droguri. Așa se făcea schimbul.

                                Bobby și Whitney s-au cunoscut la decernarea unor premii muzicale. El era băiatul rău. Ea, fata bună și unul dintre starurile momentului. S-a băgat în seamă la el, i-a lăsat numărul de telefon. Cea mai bună prietenă nu l-a văzut niciodată cu ochi buni pe Bobby. Mai târziu, aveau să i se concretizeze toate gândurile.

Whitney și Bobby, împreună cu fiica lor. Sursa: perfecte.ro

                            Bobby o cere în căsătorie pe Whitney în mașină. Brusc, fără nimic programat. Imediat după ce primește un DA, îi mărturisește că fosta sa iubită așteaptă un alt copil. Whitney e rănită. Totuși, își menține răspunsul. Îi va deveni soție. Nu vor avea un mariaj lipsit de peripeții, cu despărțiri și împăcări multiple. Whitney, în ochii fanilor, devine o victimă a băiatului rău. Toată lumea o avertizează. Numai ea se face că nu vede declinul… cade și mai mult în patima alcoolului și a drogurilor. Whitney, acest simbol al muzicii, cea cu o voce de neegalat, se clatină. Clive, prietenul și managerul ei, vede cum Whitney se pierde. O avertizează. Îi spune că nu vrea să o îngroape devreme, să aibă grijă și să se uite în jur la câtă lume o iubește. Nu înțelege mesajul pe moment, până în clipa în care e aproape de moarte. Se gândește la fiica ei. Acceptă să meagă la dezintoxicare, numai că nu va dura prea mult timp și iar va începe să consume. În plus, mai primește o lovitură. Descoperă că tatăl său i-a cheltuit banii pe tot felul de prostii. Toată familia a profitat de pe urma ei. Muncea ca să îi întrețină pe ei. Milioane de euro au ieșit din conturi fără ca Whitney să înțeleagă pe ce și de ce. Pe patul de spital, înainte de moarte, tatăl ei își dovedește încă o dată nemernicia când o amenință că o va da în judecată pentru a-și recupera banii care i se cuvin pentru că e tatăl ei. N-apucă.

                                  Whitney Houston a murit pe 11 februarie 2012. Avea 48 de ani. A fost găsită fără suflare într-o cameră de hotel. A amestecat Xanax cu alcool. N-a vrut să se omoare. Poliția a stabilit că n-a vrut să se omoare. Vestea a fost un șoc pentru toți. Poate mai puțin pentru Clive, care o avertizase că asta va păți în cazul în care nu va înțelege să își schimbe comportamentul. Mai avea multe de spus în muzică. Nouă ne rămân hiturile ei nemuritoare și „The bodyguard”, filmul pe care și l-a dorit cu adevărat. Simțea că va fi nivelul următor pentru ea. Și a fost. Din păcate, și Whitney Houston este în galeria celor „gone to soon”.

                      Filmul documentar „I wanna dance with somebody” poate fi vizionat pe HBO MAX.

 

sursa foto principală: hbomax.com

Author