Într-o discuție, un prieten povestea cum în Spania, „isteria” implanturilor și a operțiilor estetice e întâlnită la orice vârstă, „nu există babă pe plajă care să n-aibă silicoane”, dacă ar fi să-l citez pe-aproape. La noi, „isteria” nu-i chiar așa alarmantă, chiar dacă ni se pare că suntem peste măsură agasați cu imaginea perfectă de Barbie. Mi-amintesc cum, când eram mai mică, sor-mea fiind mai mare, auzeam mereu printre prietenele ei cum se plângeau că au sânii prea mici, lăsați sau efectiv nu sunt mulțumite de cum arată. Vorbesc de o perioadă de acum 15-20 de ani, când silicoane nu vedeai decât la Pamela Anderson, „siliconata” care încălzea mințile bărbaților în Baywatch.

Implanturile mamare nu mai sunt neapărat un moft, asta și datorită prețului care nu mai pare atât de mare ca înainte, dar și pentru că rezolvă o problemă care contribuie la o stimă de sine scăzută. Da, cele câteva femei cu care am stat de vorbă, care au implanturi, tocmai acest lucru ne-au spus- că nu le mai plăcea ceea ce vedeau în oglindă sau că dintotdeauna au vrut sâni mai mari, crescând cu un complex. E drept, am vorbit cu persoane la care silicoanele sunt insesizabile, aproape, iar asta arată că exagerarea nu e soluția atunci când vrei să rezolvi problema cu „stima de sine”. Pentru altele, momentul în care și-au pus silicoane a fost momentul în care au căpătat o mai mare încredere în ceea ce ele reprezintă, ca femei. Nu știm cât de sănătoasă e această gândire, dar cert e că niciuna dintre doamnele cu care am stat de vorbă nu ne-a spus că a apelat la medicul estetician pentru că e la modă. Iar acolo unde se poate interveni frumos, nu în exces, de ce să nu o facem, mai ales într-o perioadă în care inervențiile estetice nu mai sunt vreun subiect tabu. Ah, și să nu uităm că Simona Halep și-a micșorat sânii pentru că o incomodau la antrenamente și nu-i permiteau să joace la adevărata valoare. Se întâmpla în 2009. Potrivit unui interviu acordat, Simona a spus că avea dureri îngrozitoare de spate, iar medicii i-au spus clar- fie se operează, fie se lasă de tenis. Din fericire, a ales tenisul!

dr. Sidonia SUSANU

„Augmentarea mamară cu proteze de silicon (mărire de sâni cu proteze mamare) reprezintă o metodă chirurgicală de mărire a sânilor rapidă (efectul este imediat vizibil) şi definitivă. Odată cu mărirea de ansamblu a sânilor se poate realiza (după caz) şi simetrizarea sânilor (majoritatea femeilor prezintă o asimetrie de volum), precum şi ameliorarea poziţiei sânilor (în anumite situaţii, sânii nu au o poziţie ideală în raport cu elementele anatomice ale toracelui, situaţie care poate fi ameliorată cu ajutorul protezelor mamare).Deşi o formă ideală a sânilor este dificil de obţinut, totuşi, prin aprecierea corectă a mărimii, formei, poziţiei şi proiecţiei sânilor se pot obţine rezultate spectaculoase, care să îndeplinească aşteptările fiecărei femei. Realizarea unui contur al bustului cât mai aproape de dorinţele pacientei, dar cu un aspect cât mai natural, va duce la o creştere remarcabilă a încrederii în sine, prin ameliorarea spectaculoasă a imaginii şi stimei de sine. Rezultatul natural al acestui fapt va fi o creştere a performanţelor socio-profesionale şi personale ale pacientei.”, spune dr. Sidonia Susanu, Clinica Susanuhttps://susanuclinic.ro/chirurgie-plastica-si-estetica/marirea-de-sani-cu-proteze-mamare.

            Marea greșeală a femeilor, atunci când decid că e timpul să-și facă un implant mamar, indiferent de tipul de intervenție la care recurge (mărire de sâni cu grăsime proprie, mărire de sâni cu proteze mamare), e că nu știu ce își doresc. Ba mai mult, femeile vor sâni mari, fără să aibă în vedere proporțiile corporale care trebuie să fie într-o armonie deplină. Apoi, există și multe mituri în legătură cu implanturile, mituri pe care orice medic estetician le va demonta dacă veți avea curiozitatea să mergeți și să aflați mai multe informații despre aceste intervenții. E bine să știți că e recomandat ca implanturile să fie schimbate după 10 ani, că acestea nu afectează alăptarea, iar oscilațiile în greutate pot determina modificări ale formei sânilor.

Potrivit www.clinicasusanu.ro, înaintea intervenţiei chirurgicale sunt esenţiale consultul chirurgical şi cel preanestezic, în cadrul cărora se vor evidenţia deficienţele de volum, formă, poziţie, simetrie ale sânilor şi se va stabili de comun acord medic-pacientă forma şi mărimea protezelor care se vor folosi, iar condițiile pe care  pacientele trebuie să le îndeplinească sunt:

  • pacientei trebuie să i se fi încheiat procesul de creştere a sânilor (după vârsta de 18-20 de ani);
  • excepţie de la această regulă fac persoanele care au amastie congenitală sau chirurgicală ori asimetrie mamară congenitală/ chirurgicală severă (mai mult decât un număr);
  • persoanele trebuie să aibă o stare de sănătate bună, care să le permită o intervenţie chirurgicală;
  • pacientele trebuie să aibă cu aşteptări realiste;
  • persoane nu trebuie să aibă afecţiuni psihice documentate (diagnosticate).

sursa foto: viva.ro

Author