N-aș putea spune chiar ascuns de ochii lumii, ci poate pitit într-un loc în care nu-i chip nici de forfotă, nici de grabă, însă MOSHE Studio devine refugiul ideal pentru bărbatul modern, aflat într-o permanentă fugă între birou și meeting-uri. Spun ideal pentru că aici, totul capătă o altă dimensiune, chiar dacă e iluzoriu să-mi spui că e așa dacă nu le-ai trecut pragul… încă!

Situat în Târgu Cucului, la parterul blocului nou din spatele Palatului de Justiție Iași, MOSHE Studio nu e o doar o altă frizerie din Iași, cum i-ar spune unii, sau un nou barber shop, în varianta updată a termenilor. E un loc intim, al bărbaților, un loc de deconectare și răsfăț. Aici, dincolo de experiența stiliștilor, te cucerește atmosfera. Una pe placul meu, deși femeie fiind, ți-ai putea imagina că ador să merg la salon. Nu, nici pe departe. Mi se pare o corvoadă pe care trebuie să o înfrunt cel puțin lunar și asta nu neapărat pentru că mă obosesc acei timpi de așteptare, ci pentru că mereu trebuie să „fiu la curent” cu ce a mai făcut X din viața lui Y. Femeilor le place să vorbească mult, s-a dovedit chiar, iar cele câteva ore pe care femeile le petrec la salon devin un soi de ore de terapie psihologică cu personal neavizat. Anyway, poate de asta m-a fascinat ideea barber shop-urilor… pentru că aici, la „frizeria de bărbați”, nimic nu seamănă cu obișnuința locurilor de beauty pentru femei.

 „Într-adevăr, în ultimii ani, bărbații au început să apeleze tot mai mult la serviciile de beauty, acum nu se mai rezumă doar la un tuns, ci își doresc o îngrijire deplină, inclusiv tratamente care nu să-i întinerească poate, dar care să îi mențină fresh. Pot spune că ‹experimentul› a început cu mine, eu mi-am spus cum aș vrea să arate locul și ce aș vrea să primesc, cum aș vrea să mă simt. Și așa a început ‹aventura›.”, spune Octav Ciobotaru, managerul MOSHE Studio.

Minimalismul pentru care s-a optat în amenajarea MOSHE te cucerește de cum ai deschis ușa studioului și e încă o dovadă a faptului că bărbații simplifică totul, în vreme ce femeilor li se pare că niciodată nu-i destul. E lumea lor, cu tot ce implică, de la muzică până la discuții, de la interese comune până la glumele alea făcute într-un stil care-i definește. Am putea vorbi de un club al bărbaților, în care vii să te simți bine, nicidecum să pleci și mai încărcat cu fel și fel de informații de care te-ai fi putut lipsi. Practic, am putea spune că barber shop-ul a devenit un exclusivism al bărbatului preocupat să fie îngrijit, nu „pițiponcit”, un exclusivism în care te simți pe deplin relaxat…

„Punem mare accent pe atmosferă, în primul rând, iar profesionalismul stiliștilor noștri e garanția că veți primi, pe lângă servicii desăvârșite, și sfaturi de îngrijire personală în conformitate cu personalitatea și particularitățile fircăruia. Clientul ne devine prieten, iar noi trebuie să avem grijă să-l face să se simtă bine când vine în vizită la noi, mulțumit. De fapt, am vrea să transformăm vizita regulată de la frizerie într-o întâlnire amicală. Și, din câte observ, ne iese. Suntem foarte friendly de fel, mereu cu o stare de spirit definită prin bună dispoziție.”, completează Octav.

Le poți face o vizită pe online aici: https://www.facebook.com/moshestudio1/ sau chiar direct la studio.

 

Author