Trecerea în neființă a celebrului designer Karl Lagerfeld nu doar că a lăsat o pată în inimile mai ales ale celor care fie l-au avut mentor, fie au lucrat cu el sau doar i-au purtat ținutele, ci a făcut ca Choupette, pisica în compania căreia și-a petrecut ultimii șapte ani din viață, să fie și mai puternic în atenția publicului, aceasta fiind, potrivit primelor zvonuri apărute în presă, moștenitoarea averii pe care a lăsat-o cel care și-a pus amprenta pe colecțiile brandului Chanel din ultimele decenii. A primit-o în dar de la modelul francez Baptiste Giabiconi la Crăciunul anului 2011. De fapt, a adoptat-o sau mai bine zis nu a mai putut renunța la ea după ce modelul a venit să-și ia „puiul” înapoi, după ce s-a întors din vacanță. Karl i-a spus că rămâne la el, chiar dacă inițial nu ar fi vrut să-i fie „dădacă”. „Îmi pare rău, o păstrez!”, i-ar fi spus designerul modelului Giabiconi. A fost oarecum surprinzător, mai ales că se știa că Lagerfeld prefera câinii.

*sursa foto: viva.co.nz

              Choupette a cucerit rapid nu doar inimile iubitorilor de animale, ci și pe cele ale fanilor „tatălui” Lagerfeld, prima apariție publică fiind pe 16 ianuarie 2012, pe Twitter. Între cei doi s-a creat o conexiune aparte, într-un interviul, designerul afirmând chiar că ar putea să se căsătorescă cu Choupette. I-a fost inspirație pentru creații, ba se spune chiar că a fost muza din spatele unui model de geantă, însă au fost doar zvonuri care n-au fost nici până azi confirmate. A intrat repede în atenția opiniei pulice, dar și a agențiilor de publicitate, numai în 2014, Choupette câștigând 3,18 milioane de dolari numai din două proiecte. Ce ar trebui să mai știm despre celebra Choupette, birmaneza căreia Karl i-a dedicat inclusiv o carte numită Choupette – The Private Life of a High-Flying Fashion Cat”?

  • Dacă ar fi să ne reamintim ceea ce Karl declara în urmă cu ceva timp, Choupette are o zestre frumoasă, nu are nevoie de banii săi.
  • Îi plăcea să își privească stăpânul în timp ce acesta schița, însă nu îi plăcea când scria scrisori, de exemplu.
  • Choupette nu preferă decât mâncarea proaspătă, cu ingrediente din zona luxury. Nu are un loc al ei unde să ia masa, ci mânca la masă cu stăpânul, iar grimasele pe care le făcea erau semnele că ceva nu îi convine, nu-i place.
  • Lui Choupette, spre deosebire de Lagerfeld, singurătatea i se pare o corvoadă, motiv pentru care niciodată n-a fost lăsată singură, ci a avut mereu cel puțin două menajere, asemenea unei dive.
  • Într-o reclamă, celebra pisică a pozat alături de Letitia Casta.
  • Are șofer, merge la veterinar o dată la zece zile chiar dacă are un veterinar mereu la dispoziția ei, iar o persoană are grijă să o perie de două ori pe zi. Acesta din urmă nu era singurul „moft” dacă e să avem în vedere faptul că i se face pedichiura săptămânal, activitate de care se ocupă tot veterinarul.
  • Chiar dacă pare ciudat, are deja un avion privat care îi poartă numele.
  • Dacă ne gândeam că aleargă cu șoareci, nici pe departe! Choupette se joacă pe Ipad, i-au fost create inclusiv emoticon-uri speciale.
  • Averea pe care o va moșteni de la Karl Lagerfeld se ridică la aproape 250 milioane de dolari, de bani beneficiind familia care o va adopta.
  • Una dintre dorințele lui Karl Lagerfeld a fost să fie incinerat, asemenea mamei lui, enunând aceeași dorință și pentru Choupette, atunci când pisica nu va mai fi.

*sursa foto: vanityfair.com

*sursa foto: travel-and-fashion.com

Author