De câte ori  ți s-a întâmplat să te străduiești să trasezi o linie de eyeliner pe pleoape și nu ai reușit? Întreb pentru că una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este legată de trasarea  liniei de eyeliner. Sigur că nu e suficient să trasezi  o linie la un ochi, cea mai mare  provocare fiind să obții două linii simetrice. Am scris detaliat despre eyeliner într-un articol  anterior (pe care îl puteți reciți aici), iar dacă ți-abeautym stârnit deja interesul și curiozitatea, te invit la lectură și apoi, la practică.

Astăzi mi-am propus să aduc în discuție machiajul semipermanent al ochilor, mai exact, machiajul care se aplică pe pleoape  și care are o durată de viață între 1-2 ani, în funcție de pigmentul pielii. Acest machiaj arată bine, este rezistent la apă și este o soluție potrivită dacă:

  • Timpul nu-ți permite să îți conturezi ochii în fiecare dimineață, dar vrei să arăți bine pe tot parcursul zilei sau la o petrecere;
  • Îți dorești să intensifici privirea și să ai un eyeliner perfect tot timpul;
  • Vrei să economisești timp;
  • În cazul în care lăcrimezi, nu vei avea probleme ca în cazul tușului obișnuit pe care se presupune că l-ai aplica singură;
  • Dorești să mergi la piscină sau la mare fără emoții;
  • Vrei să economisești banii pe care i-ai cheltui pe dermatograf, tuș și pensule potrivite.

 

De asemenea, se poate apela la machiajul semipermanent al ochilor și pentru a se efectua o corecție, lifting aparent al ochilor sau doar pentru un contur la baza genelor, fin, pentru a intensifica privirea.

Multe femei se sperie de această procedură, dar vă asigur că nu e nimic de speriat. Poate că parte dintre cele care se tem se gândesc la lucrări  mai puțin fericite pe care le-au văzut sau că este o procedură extrem de dureroasă. Ideea este următoarea: când iei o hotărâre legată de machiajul semipermanent fie pentru sprâncene, fie pentru buze sau ochi, este foarte important să te informezi, să consulți un specialist în domeniu. Un bun dermopigmentist, specialist în domeniul dermopigmentării, ar trebui să știe ce ți se potrivește în funcție de anumite criterii: morfologia feței, pigmentul pielii, personalitate. Procedura nu este dureroasă sau, mai corect, nu atât de dureroasă pe cât se crede pentru că atât înaintea începerii ei, cât și pe parcurs se aplică produse anestezice. Acestea nu fac altceva decât să ofere confortul necesar pentru desfășurarea procedurii. După ce lucrarea va fi finalizată, pielea va fi ușor inflamată, dar nu este un motiv de panică. În general, între 1-2 zile ar trebui pentru ca pielea să revină la normal.

Nu voi prezenta detalii tehnice pentru că nu cred pot fi de folos cuiva decât în momentul în care se hotărăște să apeleze la o astfel de procedură. Pot, în schimb, să informez că durata de lucru este de aproximativ două ore. După o perioadă de 3-4 săptămâni va fi necesar să te întâlnești cu specialistul pentru un retuș. După această a doua întâlnire, procedura este completă pentru că se pot face eventuale corecții și, în același timp, se fixează mai bine pigmentul. Trebuie să mai ai în vedere câteva reguli de îngrijire o perioada de 2-3 săptămâni după vizita la specialist:

  • Se aplică o cremă specială de îngrijire;
  • Fără soare, produse cosmetice, sauna, jacuzzi, piscină;
  • Nu se pune presiune pe lucrare deoarece pigmentul poate fi eliminat parțial sau total;
  • După vindecare nu mai este necesară aplicarea cremei de îngrijire;
  • Nu folosiți produse pe baza de AHA pe zona lucrată- se poate diminua aspectul lucrării;
  • Este recomandată o întreținere o dată la 12 luni.

Deci, curaj doamnelor și domnișoarelor!

 

 

 

 

 

Author