Mesajul cu care Ana Maria Popescu a anunțat că e noua campioană mondială la spadă

Mesajul cu care Ana Maria Popescu a anunțat că e noua campioană mondială la spadă

 

Ana Maria Popescu și-a mai atribuit în palmares un titlu: campioană mondială la spadă, după un meci plin de suspans, disputat în compania rusoaicei Violetta Kolobov.

Popescu Ana-Maria e omul zilei în scrimă! Ana a câștigat etapa din Estonia dominându-și adversarele tactic și fizic și a făcut un pas important spre Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. La primul concurs al sezonului, Ana a dat dovadă de încredere în semifinala cu Sun Yiwen (China). A condus, a fost egalată la 12, a fost condusă cu 14-12 dar a revenit și a câștigat 15-14. Cu gândul la aur, Ana a început timid finala cu rusoaica Violetta Kolobova. Adversara ei a condus lupta, abia de la 9-9. Ana a dominat acțiunile și a reușit să închidă finala ca o mare campioană, 15-13. Victorie superbă după o zi în care Ana a arătat că e una dintre cele mai mari spadasine ale lumii. Felicitări, Ana! Felicitări și pentru antrenorul Mihai Popa! Succes mâine la echipe! Hai, România!”, a anunțat Federația Română de Scrimă.

La scurt timp după ce Federația Română de Scrimă a anunțat victoria, Ana Maria Popescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de viață, l-am putea numi, concluzia a ceea ce înseamnă „lupta” pentru visul tău:

„Da, Ana, POȚI 🏆

• să CREZI… pentru că dacă tu nu o faci, degeaba cred toți ceilalți în tine!

• să NU RENUNȚI… pentru că dacă o vei face, nu vei afla niciodată dacă ai fi putut să reușești!

• să MUNCEȘTI… pentru că munca este singurul secret pe care îl cunosc atunci când vine vorba de succes!

Tokyo este încă departe și drumul până acolo este foarte lung, dar măcar am început cu dreptul (oricât de stângace sunt eu) ☺️ Vă mulțumesc vouă pentru energia bună 🙏 și celor care mă suportă zi de zi… de zi 😍”, s scris sportiva.