Cea de-a doua ediție a Conferinţei  Internaţionale în Dermopigmentare- PMU East European Conference,  la care am participat, în perioada 2- 5 noiembrie, la Bucureşti, alături de colegi din România și alte state europene, a fost o ediţie la superlativ desfășurată,  felicitările mele fiind pentru toți cei implicați, dar mai ales pentru Teodora Natalia Draghici, chiar mă bucur că am fost acolo… Dermopigmentarea nu este un domeniu nou. Nou este tot ce s-a dezvoltat în ultimii 4-5 ani în această sferă: metode, tehnici, produse, aparatura necesară. Recunosc ca am fost interesată de toate subiectele puse în discuţie, de toate temele şi perspectivele şi, mai mult de atât , dincolo de discuţiile profesionale, am cunoscut şi oamenii din spatele trainerului, al specialistului. Cu toţii, oameni speciali, puternici. Voi face o mică prezentarea a acestor trei zile, a celor care au fost acolo ca traineri,  dar mi-ar fi destul de greu să prezint în întregime realizările şi rezultatele acestora pentru a sublinia nivelul şi importanţa acestora la eveniment.

O conferinţă nu este o simplă adunare  a celor care activează într-un anumit domeniu, ci locul în care cei pasionaţi şi profesionişti au un spaţiu al lor, în care se schimbă idei, îşi prezintă reuşitele şi caută soluţii la problemele  cu care se „confruntă” mediul în care eşti conectat cu tot ce apare nou în acel domeniu. Dar să le luăm pe rând și să vorbim despre cele aflate și cu drag împărtășite cu voi:

Adi Schendel  a prezentat cum poţi folosi dermopigmentarea în completarea scalpului cu fire de păr pentru cei care au alopecie pronunţată sau minoră.  În dermopigmentare se lucrează şi cu pigmenţi. Aceştia  sunt diferiţi de cei folosiţi la tatuajele clasice. Yulia Demidova , venită din Rusia, a punctat cât de importantă este pigmentologia. Lavinia Pop, din România, este la fel de pasionată de pigmenţi şi de importanţa acestora (tema pe are și-a axat și prezentarea), surpriza fiind provocarea interactivă de a lucra şi noi în timpul întâlnirii. Evident, nu m-am dat deoparte.

În ultimii anii, am constatat şi mi s-a confirmat  faptul că la nivel naţional şi internaţional sunt din ce in ce mai mulţi tehnicieni  fără specializare sau cu mai puţină specializare,  care au lucrări nefericite, mai ales în timp. Clienţii  îşi doresc îndepărtarea lor– subiect  ce s-a dezbătut în Conferinţă – îndepărtarea tatuajelor nefericite, britanica Lorena Oberg fiind cea care a vorbit despre ce facem cu tatuajele nefericite cu care se prezintă clientele la noi. Linda Paradis, pe care am îndrăgit-o din prima clipă, a venit cu un aparat  nou nouţ- Magnetic PMU Tatto Removal. Ne-a prezentat şi cele 88 de ace ( da, 88 de ace!!!) care au o formulă matematică ce conferă o configuratţie specială pentru rezultatele cele mai fericite în îndepărtarea tatuajelor.

O apariţie extrem de agreabilă a  fost cea a lui Alan Spadone, venit din Brazilia, însoţit de steagul ţării noastre, un gest frumos și neașteptat mai ales la final, când ne-a rugat  să ne punem semnatura pe acel steag . Aşa procedează în toate ţările în care merge, am aflat ulterior.  A fost cel care ne-a dezvăluit, din experienţă proprie, despre „tips marketing” în domeniul dermopigmentării. Toni Belfatto, nici el pentru prima dată în România, a avut ca temă Psychological Dermopigmentation, vorbind despre cât de importantă este latura psihologică în dermopigmentare.

Ştim că mai ales femeile sunt din ce în ce mai interesate de înfăţisare. Apelează la operaţii estetice, tehnici noninvazie sau merg la demopigmentist sau cosmetician. Şi toate aceastea pentru că vor să îmbunătăţească sau să fie la modă. Jenya Denizeri, din Rusia, a venit cu Plasma Technology-  The Luxus Plasma Liner. Folosirea plasmei este revoluţionară în cosmetică şi este o zonă relativ noua în estetică. Beneficiile ar fi  atenuarea ridurilor, îmbunătăţirea texturii pielii, hidratarea ţesuturilor, estomparea cicatricilor. Aştept să resimt pe propria piele beneficiile pentru că m-am oferit model  pentru Jenya, produsele „încă lucrează”, dar vă dau semn. :)) Jurgita Jasiunaite a venit  din Italia împreună cu asistentul său şi a făcut demonstraţie şi prezentare a modului  în care aplică tehnica microblanding  în cadrul academiei sale. Dora Hollos, o tânără pasionată de sprâncene, ne-a dezvăluit  modul în care vede ea schiţa şi cum lucrează tehnica Hairstrokes, adică cum desenezi firul de păr pe piele (în sprânceană) cu un aparat. La capitolul sprâncene au mai prezentat şi demonstrat o serie de speakeri, traineri din România.

Buzele au fot aduse în  scenă de către Diana Gulan (cu care am stat de vorbă într-un material anterior, interviu pe care îl găsiți aici), trainer şi fondator al propriei academii, tema aleasă fiind „Delicate Lips”, singura prezentare pe zona buze şi, pe lângă detalii tehnice şi practice, Diana ne-a încântat, la final, cu o lucrare practică.

*cu Diana Gulan- https://insociety.ro/beauty/lectia-profesionalismului-predata-de-diana-gulan-norocul-nu-intalneste-doar-valori-este-1000-pasiune-100-antrenament-si-1-miliard-la-de/

Linia de eyeliner este din ce în ce mai dorită de către femei. La fel ca la buze sau sprâncene, nu mai pierzi timp în faţa oglinzii şi poate nici nu ştii cum să conturezi corect…  So, apelează la un specialist. 😉 Verika Blasko (Serbia) a vent cu această tehnică.

La competiţia organizată, la care s-au înscris vreo 40 de participați, am participat cu toată bucuria şi am fost extrem de relaxată. Am ales să lucrez două tehnici- microblading& powder, iar ca o concluzie, vă spun că fiecare specialist are stilul său, modul propriu de a vedea forma sprâncenelor, buzelor sau cum ar arată mai bine linia de eyeliner.Nu există reţete, există standarde de folosire a aparaturii, de aplicare  a unor tehnici, paşi de urmat care şi aceştia sunt diferiţi în funcţie de tehnician. Important este să faci bine ce faci, să te specializezi continuu, să fii pasionat, să-ți conturezi propriul stil. Am revenit acasă  cu certitudinea că nu poţi lăsa pe mâine ce poţi face azi, iar Alan Spadone, din Brazilia, spunea că „Ideile pe care le ai trebuie să le pui în practică. De multe ori, erorile se corectează din mers. Important este să nu te preocupe prea mult părerea celor din jur şi faptul că poţi greşi”. Cu totul de acord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author