Am stat la povești cu Andreea Lichi la scurt timp după ce și-a lansat cartea- „Suflet de porțelan”, o mărturisire atât de profundă, pe care am parcurs-o cu lacrimi în ochi… interviul îl găsiți aici, dar nu despre interviu e vorba acum, ci despre faptul că după atâta suferință, pentru Andreea s-a ivit speranța, șansa de a merge din nou! Numai că această șansă costă 45 000 de euro și e posibilă tocmai în SUA.

              În acest sens, Andreea Lichi a lansat o campanie prin care strânge bani pentru visul său, dorința de a merge din nou pe picioarele ei. În câteva cuvinte, pe pagina sa de Facebook, a rezumat totul:

„Peste 2 luni este ziua mea. Împlinesc 22 de ani. De 8 ani, de când viața mea s-a schimbat complet din cauza unui accident rutier, nu am mai cerut nimic de ziua mea, pentru că n-am știut ce aș mai putea cere, ce mi-aș mai putea dori și ce m-ar mai putea face cu adevărat fericită, după ce am aflat că nu voi mai putea merge niciodată.

Cu toate acestea, am fost mereu bucuroasă de fiecare mică realizare a mea, de la lansarea primei cărți, până la implicarea în diverse proiecte. Însă nimic nu m-a bucurat mai tare decât momentul în care m-am dezlipit de scaunul cu rotile, menținându-mi singură, fără ajutor, poziția în șezut. De ceva timp, starea mea fizică s-a îmbunătățit considerabil. A fost nevoie de mult efort fizic si psihic pentru asta, dar am reușit.

Îmi doresc și mai mult și nu concep să mă opresc aici. Adolescența mea s-a petrecut mai mult între patru pereți, sub verdictul dat de alții că “e imposibil să recuperezi mai mult”. Se pare că a fost posibil, iar în continuare este posibil și de mai mult. Nu mai știu cum e să mergi la petreceri. Nu mai știu cum e să te plimbi cu prietenii în parc. Nu știu cum e să îți dorești să ajungi undeva și imediat să o faci. Nici părinții mei nu mai știu multe lucruri pe care viața le oferă în mod obișnuit, pentru că ei își dedică întreaga lor viață fiindu-mi mie sprijin. Însă cu cât voi reuși să îmi recapăt independența, cu atât voi avea mai multe șanse la o viață mai ușoară.

Acum îmi doresc să ajung la clinica NextStep Orlando Paralysis Recovery Center, din America, acolo unde pot obține și mai multe progrese fizice. E o clinică care lucrează în special pentru recuperarea traumatismelor medulare, dar la un nivel mult mai avansat față de ce am făcut eu vreodată. Am luat legătura cu alți tineri ce au traumatisme similare cu al meu, din diverse țări, ce au fost la această clinică, iar progresele lor sunt remarcabile. Îmi doresc enorm să pot avea și eu șansa aceasta, e foarte importantă pentru mine și pentru creșterea potențialului de recuperare. Însă nu totul depinde de mine.

Pentru a ajunge acolo, a sta și a beneficia de cel puțin 2 luni de terapie, costurile sunt de aproximativ 45.000 de euro. Nu am nicio șansa fără ajutorul vostru, al tuturor celor care vreți să mă sprijiniți financiar și astfel să contribuiți la creșterea independenței mele fizice.

Asta este dorința mea pentru ziua mea – să încep un program de recuperare la clinica NextStep Orlando Paralysis Recovery Center. Cu cât voi obține mai multe progrese fizice, cu atât mă voi putea bucura mai mult de ceea ce viața îmi oferă.

Vă rog din suflet să fiți și de data aceasta alături de mine, atât cât și cum puteți, fie ca distribuiti in număr cât mai mare acest filmuleț, ca donați pentru mine sau ca faceti strigătul meu de ajutor cât mai cunoscut, pentru mine contează enorm. Mulțumesc cu imensă recunoștință!

RO22BTRLRONCRT0473206001 (RON)
RO69BTRLEURCRT0473206001 (EURO)
Lichi Andreea Alexandra

REVOLUT
RO72 BREL 0005 5138 4428 0100
Andreea Alexandra Lichi „

 

Video-ul cu mesajul ei poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/andreea.isb00/videos/363150255918957

Author