Mihai Chiperi, wedding planner: „Ce trebuie să faci pentru a avea o nuntă așa cum ai visat? Wedding planner-ul devine cel mai apropiat prieten al tău pentru ziua cea mare.”

Mihai Chiperi, wedding planner: „Ce trebuie să faci pentru a avea o nuntă așa cum ai visat? Wedding planner-ul devine cel mai apropiat prieten al tău pentru ziua cea mare.”

Când vine vorba despre „ziua cea mare”, totul trebuie să fie perfect, iar când mirii își doresc ca singura lor grijă din ziua nunții să le fie doar cum să savureze fiecare moment și să se distreze alături de invitați, rolul determinant revine wedding planner-ului. Din exterior, treaba pare foarte simplă, însă ne-am convins că nu este chiar așa după ce am stat de vorbă cu Mihai Chiperi, wedding planner și de patru ani manager al Ristretto Ristorante. Dând timpul înapoi, Mihai râde și acum când își amintește că nicicând nu-și imaginase că va ajunge să organizeze cele mai tari nunți pentru care va fi ținut minte. A luat totul ca pe o provocare și ceea ce îi era „muncă” s-a transformat rapid într-o pasiune la care nu crede că va renunța prea curând.

„Începuturile sunt cele mai dificile, ca în oricare domeniu, însă cu perseverență și dedicare ajungi să performezi de la un eveniment la altul. N-ai voie să fii deloc superficial când vine vorba despre o nuntă… Colaboratorii cu care faci echipă pentru un eveniment reușit reprezintă un factor extrem de important, pentru că e nevoie de echilibru, unitate. Wedding planner-ul e un liant, de fapt, dirijorul, cum vreau să cred”, mărturisește Mihai Chiperi.

            Mereu cu telefonul în mână (sau telefoanele, mai corect spus), se asigură că totul funcționează perfect. Ziua înseamnă discuții și întâlniri, iar cum oamenii sunt caractere diferite, nu-i chip să fie totul lin… cel mai greu i-a fost să fie atât de convingător, încât mirii să-i acorde încredere deplină. Recunoaște, e perfecționist, însă a știut să învețe întotdeauna din micile scăpări inerente ce s-au mai strecurat pe ici, pe colo, de-a lungul timpului. Atenția deosebită și implicarea sunt elementele cu care știe că un eveniment nu are cum să dea greș, iar locația în care își petrece cea mai mare parte a timpului îl ajută mult în recomandările pe care le face. Totul trebuie să decurgă firesc, indiferent de dimensiunea și cerințele evenimentului, succesul fiind promisiunea sau garanția pe care o faci clientului, după cum îmi explică Mihai.

An de an Mihai este parte implicată a minunatului proiect „Cum să fii mireasă fără să te miri”, un workshop creat special pentru mirese. Acest proiect pilot, primul de acest tip din România, a pornit de la multitudinea de întrebări pe care le au miresele la intâlnirile privind organizarea nunții. „Cum să fii mireasă fără să te miri” a dorit să vină cu ceva nou pe piață, cu ceva care să vină în ajutorul mireselor, ceva care să nu fie nici de cumpărat, nici de închiriat alături de dorința de a împărtăși acele mici secrete care pot transforma un eveniment din banal în minunat.

„Mirii sunt personajele principale. E seara lor, seara la care au visat mult timp. Fiecare dintre noi și-a închipuit cum va arăta marele eveniment, căci avem câte ceva schițat în minte. Ei bine, tocmai acea schiță trebuie să devină realitate, ceea ce înseamnă că adevărații wedding planneri sunt mirii, noi suntem doar spiridușii, fețele nevăzute ale muncii de luni de zile din spatele unui eveniment reușit. Cu timpul, înveți cum să-i surprinzi plăcut pe clienți, pe lângă toată povestea cu care vin la primele discuții… îți dai seama că ai făcut exact ceea ce a trebuit în momentul în care, la final, îți strâng strâns mâna și îți mulțumesc pentru că totul a fost așa cum și-au imaginat.  Un eveniment reușit înseamnă să îndeplinești toate aștepările clienților tăi, dar…să vii totuși cu ceva în plus…  De-abia atunci îți dai seama de cât de frumos e jobul pe care îl ai!”, adaugă Mihai Chiperi.

 

Pe Mihai îl puteți găsi la restaurantul Risttreto din Copou, Iași, iar în online îi puteți pune orice întrebare pe pagina de facebook Wedding Planner Iasi

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.