Cum adică cafea cu zăpadă? Așa bine… o cafea inedită, o rețetă care te poate face să ridici din sprâncene, dar care s-ar putea să nu fie așa aiurea pe cât pare.

Actrița Reese Whiterspoon a dat tonul acestei rețete de cafea cu zăpadă în momentul în care a căzut prima zăpadă la ea acasă. Văzând cum omătul era extrem de generos în cantitate, s-a gândit să folosească zăpada într-un mod la care nu cred că ne-am fi așteptat. Și-a pregătit o cafea cu zăpadă și a împărtășit rețeta cu fanii ei, pe rețelele de socializare. Reacțiile nu au întârziat să apară.

Cum se face o cafea cu zăpadă

Rețeta e simplă și are doar câteva ingrediente: cafea rece, zăpadă proaspătă și pusă direct în căni, caramel sărat și sos de ciocolată. Reese Whiterspoon a numit cafeaua cu zăpadă „Snow Salt Chococinno”.

Ea nu doar că a făcut cafea cu zăpadă, dar a vrut să se convingă și dacă zăpada are impurități. A luat zăpada din fața casei, a încălzit-o la microunde și așa s-a convins chiar ea că nu e chiar chiar cum fusese avertizată. Mulți i-au spus că zăpada e murdară. Doar că ea a observat altceva în momentul în care a încălzit-o la microunde.

Alți fani care i-au comentat că ei au crescut cu înghețată făcută din zăpadă și nu s-au îmbolnăvit niciodată.

Ce spun oamenii de știință despre obiceiul de a mânca zăpadă

Inițial, când am citit știrea despre această cafea cu zăpadă promovată de Reese Whiterspoon, gândul mi-a fugit la copilărie. Și eu am mâncat zăpadă când eram mică. Cu siguranță, și voi ați fost curioși să vedeți ce gust are și ați făcut la fel. Nu m-am gândit nicio clipă că aș putea păți ceva, era curiozitatea tipică pentru un copil.

Zăpada, deși e pur și simplu apă, în momentul în care se apropie de sol ia contact cu poluare și nu mai e bună pentru organism. Totuși, dacă vrei să guști zăpada, să vezi ce gust are, ai face bine să cauți un loc cu zăpadă curată și să iei din stratul de deasupra, cel mai îndepărtat de sol. În caz contrar, riști infecții și probleme de sănătate din cauza compușilor chimici rezultați din cauza poluării și un sistem imunitar mai slăbit.

Oricum, cine consumă zăpadă în exces? Dacă guști, nu-i nimic. Problema apare atunci când îi dai de gust și nu te mai oprești. La fel e și cu țurțurii.

Să nu uităm că mai ales în mediul rural există obiceiul de a lăsa zăpada la topit în diferite vase. La fel se face și cu apa de ploaie. Unii aleg să o folosească în mâncăruri, alții pur și simplu pentru treburile gospodărești.

 

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/high-angle-hot-drink-with-snow_22635181.htm#fromView=search&page=1&position=2&uuid=793b942a-bd97-43bc-940f-f6be3d20764b

Author