www.tumblr.com

Roma, 1925, anul în care brandul Fendi a început să fie mândria orașului în lumea modei de pretutindeni.

Totul a început de la Adele Casagrande și soțul său Edoardo Fendi, care au deschis un atelier de blănuri în centrul orașului. Soții Fendi aveau cinci fete (Paola, Anna, Franca, Carla și Alda), care ulterior au preluat casa de modă, ele implicându-se în proiect încă de la 15 ani. Cu toate acestea, ele au reușit să schimbe și să înalțe brandul cu ajutorul lui Karl Lagerfeld, care este designerul casei de modă de jumătate de secol.

www.tumblr.com
www.pinterest.com

Această familie cuprinde patru generații de femei care și-au făcut numele sinonim cu luxul impecabil al brandului Fendi.

Acest brand s-a aflat mereu într-o lume a femeilor, chiar și în prezent firma este condusă de o moștenitoare a familiei, Silvia Venturini Fendi și de fiica sa, Delfina Delettrez, creatoarea de bijuterii.

www.gettyimages.com

Silvia povestea într-un interviu despre respectul și admirația familiei sale pentru profesionalismul și talentul de care dădea dovadă Karl Lagerfeld încă de la începuturile sale.

www.tumblr.com

De pe străzile Romei, până la Marele Zid Chinezesc, casa de modă nu încetează să uimească. În 2007, Fendi a devenit primul brand care a organizat o prezentare de modă pe Marele Zid din China. Aceasta a fost una dintre cele mai lungi defilări din istorie, cu un podium de 88 metri în care au mers 88 de manechine.

www.gettyimages.com
www.gettyimages.com

În centrul Romei, chiar la începutul districtului de shopping, te întâmpină impunătorul Palazzo Fendi, unde la parter găsești magazinul lor oficial iar la următoarele etaje hotelul brandului și la ultimul nivel restaurantul și terasa Zuma cu specific japonez.

www.pinterest.com
www.tumblr.com
www.fendi.com
www.fendi.com
www.tumblr.com
www.tumblr.com

Brandul Fendi aparține în prezent grupului LVMH. În 2015, Palazzo della Civiltà Italiana din Roma sau „Colosseum-ul pătrat” cum îi mai spun italienii, a fost transformat în showroom-ul casei de modă.

www.pinterest.com
www.tumblr.com
www.gettyimages.com

Pentru că nu există loc ca Roma și Roma este istorie, la împlinirea celor 90 de ani ai brandului Fendi, acesta a organizat o prezentare de modă în care manechinele au defilat chiar deasupra Fontanei de Trevi.

www.tumblr.com

Author