Asociația pentru Dialog în Justiție, în parteneriat cu Primăria municipiului Iași, organizează pe 22 septembrie o plimbare cu bicicleta pe străzile Iașului, tur la care îi invită pe toți cei care îndrăgesc bicicleta. Evenimentul face parte din programul de promovare a Săptămânii Mobilității și din programul de responsabilizare a cetățenilor prin educație civică și juridică dezvoltat de ASJ.

„Scopul turului nostru este promovarea unui stil de viață sănătos, creșterea gradului de încredere socială și transparență, facilitarea dialogului constructiv între cetățeni și reprezentanții administrației. Turul cu bicicleta se adresează amatorilor de sport și sănătate care luptă împotriva poluării aerului, dar și celor care iubesc Iașul și vor să transmită un mesaj civic de responsabilizare a cetățenilor și a reprezentanților administrației. Contribuim, astfel, la reducerea poluării aerului și a numărului de persoane obeze, încercăm să creștem calitatea vieții orașului și să promovăm un Iași implicat civic și democratic printr-o participare activă care să ducă la responsabilizarea cetățenilor și a decidenților din administrație, la creșterea încrederii sociale și a angajamentului civic, la combaterea politizării administrației și a culturii conservatoare.”, spun organizatorii.

Astfel, pe 22 septembrie, bicicliștii își dau întâlnire în fața Palatului Culturii, punctul de plecare, iar la ora 11 pleacă pe traseul str. Anastasie Panu- str. Tg. Cucu, bd-ul Independenței- Copou- Fundație- Primăria Municipiului Iași, locul în care participanții își trag sufletul la o apă plată, un ceai sau o cafea.

*Pentru detalii legate de eveniment, implicit de închirierea de biciclete pentru tur, contactați Coordonatorul de proiect Maria Păduraru la 0754 700 066.

Author