Asemenea unei cărți citite, un film te poate introduce într-o lume nemaiîntâlnită, te poate ajuta să îți dezvolți anumite capacități personale și să îți lărgești orizonturile. Doar că diferența dintre o carte și un film constă în faptul că o carte te lasă să îți creezi propriul cadru vizual al întâmplărilor. Există o mulțime de filme de pe urma cărora să înveți o groază de lucruri, își lasă amprenta asupra acelei persoane care investește timp.

Cred că dacă am putea înțelege morala din orice film vizionat, viața ar fi mult mai ușoară. Și acest lucru se întâmplă mai ales atunci când vrem să petrecem doar un timp cu noi înșine și acest timp să îl numim TIMP CU MINE/ TIMP SPECIAL.

Filmele au întotdeauna ceva de transmis. Ele reprezintă un mod de comunicare, un mijloc prin care se transmit mesaje, învățăminte, experiențe de viață. Tot timpul, filmele au un impact emoțional. Ele reprezintă timpul fizic petrecut între membrii familiei și care desigur, nu este un timp mort, ci unul aparte, unde se pot închega relațiile dintre aceștia.

Îmi permit în cunoștință de cauză  pentru faptul că au avut impact asupra mea să ofer 3 titluri de văzut cu copilul tău, adolescentul de lângă tine. Ori că e duminică, ori că plouă și e vreme mohorâtă, ori că e o zi de mai călduroasă și vrei să te adăpostești în patul tău într- o după-amiază cu o cupă de înghețată, îți recomand următoarele:

  1. Minunea ( Wonder)- 2017

Fraza : “Nu judeca un om după chip” ni se confirmă în film cât este de adevărată. August, un băiat diform, este protejat de membrii familiei sale de insultele oamenilor până în clasa a V-a când aceștia hotărăsc că este timpul pentru a urma cursuri într-o instituție de învățământ. La începutul anului, Auggie, că așa i se mai spunea, era privit ciudat, chiar și cu dispreț uneori de alți colegi de ai săi. Pe parcursul anului, el a reușit să își facă prieteni, chiar dacă până la acest pas, a avut multe supărări pe seama aceasta, fiind dezamăgit de câteva ori. A întâmpinat multe peripeții, dar fiind ajuns la finele anului, a realizat că celorlalți chiar le pasă de el, mai ales  atunci când a fost premiat și a primit titlul de elev merituos pentru organizarea activității în afara școlii. Și mă opresc aici în a vă povesti mai multe deoarece se merită să investiți resursa timp și să descoperiți singuri că „Măreția unui om constă în faptul că el poate duce multe alte inimi în spate.”

  1. Paradisul spulberat ( The Impossible)- 2012

Este un thriller prezentând povestea unei familii captive aflate în vacanță, alături de alți mii de străini, în timpul unei catastrofe naturale, atunci când un tsunami a spulberat un oraș întreg. Ni se arată pe tot parcursul dramei curajul, compasiunea și bunătatea oamenilor, în cele mai negre momente ale vieții lor. Filmul are un adevărat impact emoțional și te ține în suspans pe toată durata lui. Merită văzut căci te face conștient de dimensiunea catastrofei mai ales că este inspirat dintr-un caz real. E o lecție de viață în momente de cumpănă, insuflându-ți sentimentul de nerenunțare, curaj și luptă continuă indiferent cât de greu este, crezând că ai pierdut aproape totul.

  1. Front of the Class – 2008

Acest film se bazează pe o poveste reală, cea a lui Brad Cohen, în care acesta a fost depistat de la o vârstă fragedă cu sindromul Tourette, dar sfidează toate șansele să devină un profesor de elită, talentat și mai ales iubit de ai lui elevi. Cel mai frumos dar pe care îl poți primi atunci când îți alegi meseria de cadru didactic este iubirea pură a copiilor. El a obținut-o pe meritele proprii.

V-am inspirat? Încă un pic și e duminică. După o plimbare în parc, cel mai bun confort este cel  pe care îl ai în patul tău. Așa-i? Merită să le vezi cu mare atenție șă să îți extragi elementele constructive. Te invit să le împărtășești cu noi!

sursa foto: pinterest.com și https://www.technoinfonet.com

Author