Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași găzduiește în perioada 20 – 23 iunie cea de-a doua reuniune transnațională, finală, a Parteneriatului strategic ERASMUS+ ”NOURISHING TODAY’S SKILLS FOR A SUCCESSEFUL TOMORROW”, la care participă reprezentanți ai instituțiilor partenere din România, Italia, Grecia, FYROM și Turcia.

Proiectul coordonat de Şcoala „B.P.Hasdeu” s-a derulat pe o durată de 2 ani, de la 1 septembrie 2016 până la 31 august 2018, obiectivul fundamental vizând dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, artistice, sociale, la cele care ţin de utilizarea calculatorului, a aparatului de fotografiat sau la dobândirea unui stil de viaţă sănătos. În această perioadă, cele cinci şcoli partenere au antrenat aproximativ 100 de elevi de gimnaziu în activităţi extracurriculare, structurate în patru module diferite – fotografie digitală, muzică, teatru, sport şi viaţă sănătoasă. Participarea elevilor la evenimente artistice şi sociale diverse, interacţiunile internaționale, deschiderea faţă de culturi şi limbi noi au avut un impact major asupra dezvoltării lor personale, dar si asupra viitoarei lor inserţii profesionale.

Agenda reuniunii finale a proiectului cuprinde activități specifice de evaluare a proiectului și de pregătire a raportării finale, precum şi vizite la obiective turistice din orașul Iași și din regiunea Moldovei. Punctul central al întâlnirii este Conferința de diseminare „Dezvoltarea abilităților de viață ale elevilor, premisă pentru un viitor de succes” și are loc pe 21 iunie, în Sala de conferinţe Mezanin, de la la Hotel Unirea.

Author