Pe 7 octombrie, la Constanța, aflăm dacă Alexandrina Dinga și Alexandru Baciu, numele pe care Junior Chamber International (JCI) le-a nominalizat  pentru ediția din acest an a Galei Ten Outstanding Young Persons of Romania (TOYP), vor aduce la Iași premiile de la categoriile „Politic, juridic, guvernamental” și ”Umanitar, voluntariat”. Nominalizările sunt susținute de realizările și referințele pe care cei doi le-au dobândit în toți anii de implicare civică pentru care au optat.  

Juriul evaluează candidații în funcție de cât de bine reușește acesta să exemplifice valorile JCI, măsura în care realizările candidatului sunt în beneficiul comunitătii, națiunii sau lumii și cum reușește candidatul prin realizările sale și prin modul său de acțiune să devină model pentru alții. De-a lungul timpului, la nivel mondial, aproximativ 300 de persoane din aproape 57 de state au primit distincția Ten Outstanding Young Persons of the World, John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky fiind doar câteva dintre acestea.

„Este onorant şi încurajator să fiu una din cele două persoane din Iaşi, nominalizate pentru Ten Outstanding Young Persons of Romania (TOYP Romania) – un proiect al JCI. Trebuie să menţionez că activitatea mea este una colectivă – fără oamenii minunaţi din jurul meu, nu aş putea face ceea ce fac azi. Simt că momentele de felul acesta aduc o responsabilitate şi mai mare. Ştiu că numărul ochilor atinţiţi asupra activităţii noastre este în creştere, iar aşteptările devin din ce în ce mai mari. Când ne este atribuită pălăria de „exemplu sau model”, nu e tocmai uşor, însă ştim cât de important este să promovăm şi să încurajăm comportamente pozitive. Am ales, alături de o echipă minunată, să facem din implicarea în comunitate, un job. E un drum cam nebătorit în România, plin de provocări, însă e plin de semnificaţie. Suntem conştienţi că obiceiurile participării civice pe care le sădim acum, vor fi la rădăcina comportamentelor cărora le vor da curs generaţiile care abia acum se formează. În contextul în care România se confruntă încă cu o cultură fatalistă și neîncredere socială, iniţiativa TOYP România ne ajută să depăşim un pic scepticismul cronic. Ne redă încrederea că se poate mai bine şi ne prezintă câteva exemple concrete, din zecile de mii pe care le are în prezent, ţara noastră, deoarece există, într-adevăr, zeci de mii de oameni care schimbă medii, comunităţi şi mentalităţi…”, a declarat pentru InSociety Alexandrina Dinga, nominalizată la categoria „Politic, juridic, guvernamental”.

Junior Chamber Internațional funcționează în România din 2002. Se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani care-și doresc ca prin acțiunile lor să se implice activ la nivelul comunității în care trăiesc, devenind, astfel, modele pentru generații. La nivel național, sunt peste 250 de membri activi care împărtășesc valorile JCI, potrivit http://www.jciromania.ro: credinţa în Dumnezeu oferă sensul și scopul vieții umane; prietenia între oameni transcende suveranitatea naţiunilor; dreptatea economică poate fi cel mai bine câștigată de oameni liberi prin liberă iniţiativă; guvernele sunt mai bine reprezentate de legi, decât de oameni; cea mai importantă comoară de pe pământ se află în personalitatea umană; lucrul în folosul umanităţii este cea mai nobilă formă de a munci.

Sursa foto și mai multe detalii  despre celelalte nominalizări pe: http://toyp.jciromania.ro/nominalizari/

 

Author