Tricky, Kadebostany și Sander Van Doorn sunt ultimii headlineri anunțați în ediția 2018. Aceștia se alătură celorlalți headlineri ai festivalului: Above & Beyond, Aly & Fila, Andrew Rayel, Cosmic Gate, Dubioza Kolektiv, Hurts, Paul Van Dyk, Sunnery James & Ryan Marciano, The Crystal Method, Tom Odell, Vini Vici, Ben Klock, Len Faki, Steve Lawler, Eats Everything, Ellen Allien, Monika Kruse, Art Department, Francesca Lombardo, Scratch Bandits Crew și Subcarpați sunt ultimele nume de artiști pe care organizatorii celui mai mare festival al Iașului i-au anunțat în aceste ultime zile ce au mai rămas până când Afterhills va lua startul oficial.

Pe scena muzicală AFTERHILLS vor urca peste 150 de artiști din cele mai populare genuri ale momentului. Cele zece scene de anul acesta sunt: Mainstage, The Shed, Techno, The Apartment, Boombox, Kaze, Essence, Our Own, Silent Disco și Comedy – scena dedicată teatrului contemporan, improvizației și reprezentațiilor de stand-up.

Premieră națională pe piața festivalurilor din România, scena Comedy va conține diferite forme de reprezentație artistică non-muzicală, care variază de la stand-up comedy, la breakdance, teatru contemporan și momente de improvizație. Lineup-ul acestei scene este proaspăt confirmat, iar performerii care vor urca pe această scenă sunt dintre cei mai buni din țară pe nișa lor. Artiștii anunțați pentru stand-up comedy sunt dintre cei mai cunoscuți din mișcarea românească: Micutzu, Teo, Vio și Costel, Nelu Cortea, Claudiu Popa, Anisia și Serghei, Ana Maria Calița, George Tănase și Radu Bucălae. Artiștii anunțați pentru improvizație, teatru și dans contemporan sunt: OK World Wide, Front Line, Recul, That’s Amore, Trupa Iele, Trupa Idiot și Trupa Obligo.

O altă surpriză pe care organizatorii au pregătit-o pentru ediția din acest an este omologarea celui mai mare Dreamcatcher din lume. Astfel, pe 14 mai, pe situl festivalului, organizatorii evenimentului, însoțiți de echipa artiștilor vizuali ieșeni și de martorii oficiali, au parcurs toate etapele de măsurare și cântărire, conform standardelor Guinness World Records. Dreamcatcher-ul construit are diametrul de 9 metri, față de recordul actual de 7,42 metri diametru, stabilit în Rusia. Structura Dreamcatcher-ului, conform organizatorilor, este realizată din răchită, împletită sub formă tubulară, pe deasupra design-ul fiind conceput din sfoară de iută, mărgele tradiţionale realizate din lut. Motivul decoraţiunii interioare, pânza de paianjen, a preluat din elementele tradiţionale întâlnite pe porţile româneşti şi în ornamentica folclorică. Triunghiurile interioare sunt în fapt flori, petale, care formează o geometrie a armoniei şi simetriei iar fiecare mărgea realizată din lut, de către un artist plastic conform meşteşugului tradiţional, reprezintă fiecare în parte un vis frumos şi bun.

De la cel mai mare Dreamcatcher până la fiecare activare în parte, festivalul promovează arta în toate formele sale. Workshop-uri, instalații de artă modernă și neconvențională, activități distractive și educaționale pentru cei mari, dar și pentru cei mici, toate fac din AFTERHILLS destinația ideală pentru weekend-ul prelungit de 1 iunie.

Încă mai ai timp să-ți achiziționezi biletul!

 

Author