Aș paria o suma semnificativă că aceasta este una dintre desele întrebări la care instructorii de fitness trebuie să dea un răspuns. Evident, întrebarea se referă la zonele cele mai pline de grăsime ale corpului, acolo unde, de regulă, grăsimea se depune mai mult și mult mai ușor, cum ar fi: abdomen, șolduri, coapse și fesieri. Și fără să aibă răbdare sau să întrebe pe cine trebuie, mulți dintre cei care își propun arderea grăsimilor rapid inventează tot felul de mișcări sau folosesc unele deja existente- cum ar fi exercițiile pentru abdomen și oblici-.
Totuși, puțini știu că exercițiile pentru abdomen și oblici lucrează mușchii, dar nu ard grăsimile, indiferent de numărul și densitatea repetărilor. Motivul? Nu putem arde grăsimea doar din anumite zone! Așa că, dacă sunteți fani ai aplecărilor laterale pentru oblici din stand sau la banca de hiperextensii sau ai răsucirilor de trunchi cu bara la ceafă, renunțați la ideea ca așa veti arde grăsimea din jurul taliei!
                    Țesutul adipos este ars/ consumat în aceeași măsură de peste tot, iar din zonele unde este mai abundent, se va ”topi” mai greu doar dacă asigurăm corpului o alimentație corectă și antrenamente consecvente, adică fix ceea ce organismului îi trebuie pentru a consuma grăsimea ca sursă energetică.
                   O altă greșeală pe care niciun antrenor nu o va înțelege este o improvizație a persoanelor care vor să ardă localizat grăsimea și se înfășoară în folie alimentară înainte de începerea antrenamentului propriu-zis. Nici pe departe nu vor pierde grăsime, ci vor scoate mai multă apă din corp.
Sfatul? Insistați pe respectarea alimentației corecte, combinarea/alternarea antrenamentelor cardio cu cele de forță! Nu vă testați limitele rezistenței  cardio-vasculare pe banda cu alergări istovitoare și nici nu încercați să doborâți recordul la pedalat rapid la bicicletă, căci nu faceți altceva decât să forțați corpul să consume și din masa musculară.
În consecință, cel mai bun efort de rezistență pe care-l puteți face pentru a arde grăsime este cel de intensitate moderată, în sesiuni de 25-35 de minute, la finalul antrenamentului de forță/fitness și nu la iînceput, fiindcă atunci sunt șanse mai mari  casursa de energie a corpului să fie luată din țesutul adipos.
Pentru rezultate maxime, rugați instructorul să vă seteze la aparatele cardio programe cu intervale sau cu variații de intensitate, prin care studiile au demonstrat că se poate arde grăsimea cel mai eficient.
Greu? Nici pe departe… spor și răbdare s-aveți!
sursa foto reprezentantivă: http://www.motleyhealth.com/

Author