Există nenumărate citate despre ideea de greșeală și despre conotațiile pozitive ale acestui lucru: ne face mai rezilienți, ne aduce mai aproape de autenticitate, ne dă șansa să fim umani și să o luăm de la capăt. Și mai multe zicale însă vorbesc despre iertare. Despre cât de greu este să o faci, cât de necesar, dar mai ales cât de eliberator.

***Articol scris de Anamaria Diaconu, colaborator insociety.ro Anamaria este terapeut holistic, cu o experiență în domeniu de peste 8 ani, timp în care a ghidat zeci de persoane pentru a-și regăsi calea spre sine. Prin metoda Recall Healing cu care lucrează în prezent, Anamaria te poate ajuta și pe tine să îți construiești o radiografie personalizată completă prin care să îți înțelegi corpul atunci când acesta îți trimite diferite semnale. Trebuie doar să iei legătura cu ea: injoyhealingbyanamaria@gmail.com ***

 

Totuși, realitatea în care trăim ne aduce adesea față în față cu situații care ne provoacă un real disconfort, cu oameni care ne rănesc, ne iau „de-a gata” sau nu ne recunosc adevărata valoare.

Toate aceste situații, dar și altele, acumulate, duc la sentimente cu conotații negative care ne provoacă frustare, nervozitate sau senzația că efectiv, nu se merită. Prin urmare, care este soluția pentru a putea avansa în viață alături de trăiri cu nuanță pozitivă?

Soluția este simplă, o purtăm cu noi și indiferent de ce ne oferă exteriorul, o putem accesa simplu dacă suntem dispuși să facem un minim de efort.

Răspunsul stă în iertare, în abilitatea de a înțelege o anumită situație și de a decide să nu o luăm mai departe cu noi. Precum un bagaj pe care decidem să îl lăsăm într-un loc anume deoarece este prea greu și ne oprește din evoluție. Aceasta este iertarea. Darul pe care ți-l oferi ție în parcursul tău, abilitatea de a te mișca liber, fără a te simți tras înapoi de situații ori oameni care nu sunt sub controlul tău.

Cum putem să iertăm?

Dar cum putem să iertăm? Acest lucru pare mai simplu de spus decât de făcut.

Mintea opune rezistență și trecem evenimentul, răspunsul primit printr-o serie de filtre care ne fac să credem că ceea ce am trăit este de neiertat, nu vom putea să vedem dincolo de aceea situație.

Să luăm în considerare o situație reală- sunt într-o dispută cu cineva. Din diverse motive nu pot ajunge la inima acelei persoane, să clarific situația care mă face să mă simt trădat, de exemplu. Vreau să continui să am aceste resentimente pentru încă 10 ani de acum încolo? Cel mai probabil nu.

Ce pot însă să fac este să schimb percepția în interiorul meu referitor la persoana respectivă sau punctul de vedere al acelei persoane, despre mine.

Îți propun un exercițiu pentru iertare

Poți încerca cu un exercițiu din Recall Healing, făcut cu inima deschisă și cu siguranța că este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Pui mâna stângă pe inima ta și mâna dreaptă peste cea stângă și spui de 10 ori pentru tine : Inima mea este plină de iubire și înțelegere.

Din clipa în care începi să spui asta începi să simți imediat energia care se schimbă în tine. După care continui de 10 ori cu: Inima (numele persoanei respective) este plină de iubire și înțelegere (metoda funcționează chiar dacă acea persoană nu mai este în viață, sau nu vorbesc deloc cu ea).

Urmarea este că se întâmplă un fenomen prin care se creează o „presiune” pe creierul tău, iar acesta salvează în tine punctul tău de vedere schimbat asupra acelei situații și persoane.

Repetă și ai să vezi efectele

Ce este interesant este că ceea ce te deranja înainte deja nu mai are putere asupra ta. Este minunat, simplu și nu costă nimic, însă presupune implicare, perseverență și să faci asta cu dragoste și intensitate.

Inițial, probabil vei opune rezistență, vei considera că nu este necesar, însă acordă-i șansa cuvenită și urmărește cum se simte, ce iese la suprafață și dacă se schimbă valențele stărilor tale interioare.

Până la urmă, mai rău decât să fii furios, ce poate fi?

Rezultatul te-ar putea surprinde și relația cu cel de la capătul iertării sigur va primi stimulul de energie pozitivă pe care i l-ai transmis.

Dacă și tu te lupți cu ideea de iertare, fă acest exercțiu și lasă-mi o împărtășire despre cum te simți după. Și cel mai important: iartă-te pe tine, fii blând, înțelegător și deschis spre o stare de bine, zi de zi!

 

sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/belief-faith-hope-love-concept_17129245.htm#query=forgiveness&position=14&from_view=search&track=sph&uuid=02f1e340-0320-4409-af34-64af593b1a17

Author