***Articol scris de Anamaria Diaconu, colaborator insociety.ro Anamaria este terapeut holistic, cu o experiență în domeniu de peste 8 ani, timp în care a ghidat zeci de persoane pentru a-și regăsi calea spre sine. Prin metoda Recall Healing cu care lucrează în prezent, Anamaria te poate ajuta și pe tine să îți construiești o radiografie personalizată completă prin care să îți înțelegi corpul atunci când acesta îți trimite diferite semnale. Trebuie doar să iei legătura cu ea: injoyhealingbyanamaria@gmail.com ***

 

Ce e Recall Healing

                           Această metodă este o sinteză realizată de profesorul Gilbert Renaud, pe baza lucrărilor lui Karl G. Jung, Claude Sabbah, Jack Chang, Biopsihogenealogia, Biologia fiziologiei și Ryke Geerd Hamer, având în prim plan conceptul său de Nouă Medicină. Oferă un cadru potrivit pentru a călăuzi o persoană cu diferite afecțiuni să identifice traumele emoționale din spatele stării sale, dar și pentru a ajuta pe oricine dorește să lucreze preventiv pentru a-și optimiza sănătatea. Metoda Recall Healing aduce în prim plan o triadă arhicunoscută formată din: psihic, creier și corp, care împreună definesc modul perfect echilibrat în care funcționăm ca indivizi.

 

sursa foto: recallhealing.com

Ce e Proiectul de Pornire

                            Baza acestei metodologii numite Recall Healing se află în noțiunea de Project Purpose/ Proiectul de Pornire care cuprinde o perioadă de 30 de luni și vizează următoarele intervale de timp din evoluția oricârei ființe:

  • 9 luni înainte de a fi conceput, momentul concepției si modul în care am fost conceput;
  • +9 luni de sarcină și cum s-a desfășurat aceasta;
  • +12 luni până la împlinirea vârstei de 1 an.

                            Având aceste aspect în minte, putem spune că Recall Healing explorează parcursul unei persoane cu mult timp înainte ca aceasta să se nască și pune accent pe noțiuni diverse, printre cele mai notabile fiind moștenirea transgenerațională și modul în care acțiunile ori caracteristicile strămoșilor ajung să influențeze evoluția unei persoane pe diferite planuri majore ale vieții.

Exemplificare Recall Healing- caz real/ concret

                                  Să luăm un exemplu concret, extras din interacțiunea cu o clientă: un bebeluș vine pe lume după multiple încercări ale părinților de a avea un copil și câteva avorturi spontane, în care sarcinile se opreau din evoluție în mod inexplicabil. Părinții sunt, în sfârșit, în culmea fericirii deoarece minunea pe care și-o doreau a apărut în această lume. Doar că bebelușul petrece primele zile de viață în incubator deoarece varsă hrana primită sub formă de lapte praf sau matern. Este trecută pe perfuzii, dar fără succes, iar medicii fac eforturi pentru a o aduce pe un făgaș normal.

                                     În acest timp, mama copilei are prima ședință de Recall Healing, moment în care ies la suprafață informații noi despre Proiectul de Pornire al acesteia: în mod inexplicabil, și ea vomita laptele atunci când era doar un bebeluș. La o oră distanță de această realizare, fetița acceptă perfuzia.

                                 A doua ședință aduce conștientizări și mai mari atunci când mama corelează starea de vomă cu anumite momente din perioada sarcinii când doar starea de greață și faptul că vomita o linișteau și îi transmiteau că bebelușul ei este încă bine, se dezvoltă. De aici, Programul de Pornire al fetiței asimilează informația „dacă vomit, am grețuri, o liniștesc pe mama, îi arăt că eu trăiesc.”

                            Acest moment relevator de conștientizare și sinceritate aduce schimbări semnificative în starea de sănătate a bebelușului care este scos din incubator, acceptă laptele și începe să ia în greutate. La scurt timp, cele două sunt acasă, în sânul familiei, perfect sănătoase.

                                      Cazul menționat este doar una dintre mărturiile care ne ajută să conștientizăm că punerea în practică a metodei Recall Healing se aliniază cu aspecte dintre cele mai diverse ale vieții noastre cotidiene. Este realizarea că începutul parcursului nostru pornește cu mult timp înainte de momentul nașterii și că energia noastră absoarbe cele mai mici bucățele de informație accesibile în familia noastră în procesul de a ne defini ca ființe perfecte.

 

sursa foto reprezentativă: drnathanbrandon.com

Author