Culoarea anului 2018, din perspectiva designului de interior

Culoarea anului 2018, din perspectiva designului de interior

Culoarea ultra modernă, care va domni lumea designului grafic, a designului de produse, a modei și a designului interior în 2018, este de fapt o nuanță purpurie pe bază de albastru.

Ultra Violet este o combinație puternică, creată cu proporții corecte de albastru și roșu ce te face să simți că viitorul se întâmplă chiar aici, chiar acum.

Pantone a anunțat culoarea din 2018 doar cu câteva săptămâni în urmă și deja a făcut-o în desene sau modele de toate domeniile creative. Nuanța plăcută de purpuriu poartă o atmosferă de inovație, lux și mistic, care pentru mulți dintre noi se simte ca o suflare a aerului proaspăt.

După câțiva ani consacrați de tonuri pastelate și pământești, era timpul ca o culoare îndrăzneață să-și asume apariția. Putem spune că webul nu se răzvrătește, dimpotrivă, au început să apară multe desene în diverse domenii creative, inspirat de Ultra Violetul contemporan. Iată câteva:

 

Din fericire, directorul Pantone a oferit instrumente practice pentru designeri, cum ar fi codurile de culori în diferite sisteme de culori și 8 palete de culori diferite cu Ultra Violet.

Fiecare dintre palete sugerează combinații unice cu culoarea Pantone din anul 2018. Unele sunt mai mult în nuanțe mistice și dramatice, altele – mai pământene și vesele.

 

 

 

Designerii lumii ne sfătuiesc să îmbrățișăm drama și să amestecăm culoarea anului 2018 în diferite texturi și finisaje pentru a păstra aspectul proaspăt. Cheia cu o nuanță vibrantă ca aceasta nu trebuie să ne fie frică să o experimentăm, spun aceștia. Putem încerca un purpuriu foarte saturat cu conotații regale. Culoarea este, de asemenea, despre neconformitate și, prin urmare, este o alegere ideală pentru a face o schimbare. O modalitate deosebit de eficientă de a o introduce în casa dumneavoastră este să alegeți tapițeria din catifea somptuoasă pentru un scaun ocazional sau pentru scaunele din zona de dining. Combinați accente în întreaga cameră – gândiți-vă la modele textile, flori și lucrări de artă care prezintă accente subtile ale umbrei – și terminați aspectul cu metale calde pentru un spațiu îndrăzneț, dar armonios “.

Potrivit lui Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, “trăim într-o perioadă care necesită inventivitate și imaginație … acest tip de inspirație creatoare este indigen de pantone 18-3838 ultra violet, purpuriu pe bază de albastru care ia conștientizarea și potențialul nostru la un nivel superior, de la explorarea noilor tehnologii și a celei mai mari galaxii, până la expresia artistică și reflecția spirituală, lumina intuitivă ultra violetă este calea spre ceea ce urmează să vină”.

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.