Culoarea anului 2018, din perspectiva designului de interior

Culoarea anului 2018, din perspectiva designului de interior

Culoarea ultra modernă, care va domni lumea designului grafic, a designului de produse, a modei și a designului interior în 2018, este de fapt o nuanță purpurie pe bază de albastru.

Ultra Violet este o combinație puternică, creată cu proporții corecte de albastru și roșu ce te face să simți că viitorul se întâmplă chiar aici, chiar acum.

Pantone a anunțat culoarea din 2018 doar cu câteva săptămâni în urmă și deja a făcut-o în desene sau modele de toate domeniile creative. Nuanța plăcută de purpuriu poartă o atmosferă de inovație, lux și mistic, care pentru mulți dintre noi se simte ca o suflare a aerului proaspăt.

După câțiva ani consacrați de tonuri pastelate și pământești, era timpul ca o culoare îndrăzneață să-și asume apariția. Putem spune că webul nu se răzvrătește, dimpotrivă, au început să apară multe desene în diverse domenii creative, inspirat de Ultra Violetul contemporan. Iată câteva:

 

Din fericire, directorul Pantone a oferit instrumente practice pentru designeri, cum ar fi codurile de culori în diferite sisteme de culori și 8 palete de culori diferite cu Ultra Violet.

Fiecare dintre palete sugerează combinații unice cu culoarea Pantone din anul 2018. Unele sunt mai mult în nuanțe mistice și dramatice, altele – mai pământene și vesele.

 

 

 

Designerii lumii ne sfătuiesc să îmbrățișăm drama și să amestecăm culoarea anului 2018 în diferite texturi și finisaje pentru a păstra aspectul proaspăt. Cheia cu o nuanță vibrantă ca aceasta nu trebuie să ne fie frică să o experimentăm, spun aceștia. Putem încerca un purpuriu foarte saturat cu conotații regale. Culoarea este, de asemenea, despre neconformitate și, prin urmare, este o alegere ideală pentru a face o schimbare. O modalitate deosebit de eficientă de a o introduce în casa dumneavoastră este să alegeți tapițeria din catifea somptuoasă pentru un scaun ocazional sau pentru scaunele din zona de dining. Combinați accente în întreaga cameră – gândiți-vă la modele textile, flori și lucrări de artă care prezintă accente subtile ale umbrei – și terminați aspectul cu metale calde pentru un spațiu îndrăzneț, dar armonios “.

Potrivit lui Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, “trăim într-o perioadă care necesită inventivitate și imaginație … acest tip de inspirație creatoare este indigen de pantone 18-3838 ultra violet, purpuriu pe bază de albastru care ia conștientizarea și potențialul nostru la un nivel superior, de la explorarea noilor tehnologii și a celei mai mari galaxii, până la expresia artistică și reflecția spirituală, lumina intuitivă ultra violetă este calea spre ceea ce urmează să vină”.