Familia, în forma ei tradițională, pare utopie într-o lume mânată de noi principii „la modă”, în care orice e posibil, cu sau fără știința celuilalt. Mai multe vom afla pe 17 ianuarie, ora 18, la Librăria Cărturești din Palas Mall, zi în care suntem invitații unui ‹‹schimb de replici amuzante, referitoare la ,,valorile familiei”››,  la lansarea cărții „Dragoste” și spațiu locativ, semnată de Adrian Christescu.

‹‹„Dragoste” și spațiu locativ›› aduce în scenă povestea unui cuplu tânăr, soț-soție, fiecare cu amanta/amantul din ʺdotareʺ, respectivii intersectându-se într-un timp relativ scurt (Crăciun-Anul Nou), suficient însă pentru a apărea situații comice, cu o încărcătură zdravănă de imoralitate și în care se etalează interese meschine, ifose și stupiditate, crasă nesimțire și o șiretenie vecină cu coțcăria.”, ne-a mărturisit Adrian Christescu, autorul cărții „Dragoste” și spațiu locativ, comedia în care, „păstrându-se în binecunoscuta tradiție a comediei românești, în care ironiei mușcătoare, zeflemelei aspre sau ridicolului crâncen le sunt preferate umorul bonom și zâmbetul condescendent în fața penibilului.”, a completat autorul.  

Invitați vor fi Alex Aciobăniței, realizator Radio România Iași și Cludiu Christescu, ex-secretar literar TNB.

„Sarabanda întâmplărilor desfășurându-se într-un crescendo  ilar, sub privirile îngăduitoare, dar și uluite ale părinților, confruntați, pe de o parte, cu tupeul și pretențiile aiuritoare de confort social ale odraslelor, iar, pe de altă parte, cu propriile temeri, văzându-și amenințată râvnita tihnă a bătrâneții, prin nesăbuințele celor tineri; și ei însă, ca și urmașii lor, oscilează rizibil între un mahalagism funciar și  grija afișării unei aparențe de închipuită onorabilitate.”,  ne-a spus Adrian Christescu.

Cine este Adrian Christescu? Cel mai bine se definește el însuși, deși recunoaște că e destul de dificil să vorbești despre tine de unul singur, într-un interviu acordat site-ului literaturapetocuri.ro, de unde aflăm că s-a născut în Târgu Mureș, a copilărit în orașul natal și în București, petrecându-și viața în Iași. Îi place să-și spună că e un negustor și un cârciumar iscusit, cu toate că e posibil să șocheze pe mulți astfel de cuvinte ce au dobândit alte conotații în ultima vreme, bucurându-l, în același timp, treburi considerate astăzi desuete, poate, cum ar fi cititul și scrisul.

Author