Un machiaj reușit nu înseamnă neapărat un machiaj cât mai colorat sau exagerat, ba chiar dimpotrivă. De multe ori, cel mai dificil de realizat este un machiaj natural, care să „descopere” frumusețea celei care îl poartă. Astăzi, texturile fardurilor sunt atât de lejere, încât se pot aplica chiar și 10-15 produse fără a încărca deloc tenul.

Unul dintre produsele care aduc un plus de prospețime și care are în plus rolul de a corecta fizionomia este fardul de obraz. Recunosc că  fardul de obraz este unul dintre produsele  mele preferate. Fardul de obraz trebuie ales în funcție de mai multe criterii: de culoarea rujului, a tenului, a machiajului în ansamblu. Mărturisesc că aceste reguli pot fi încălcate atunci când realizăm un machiaj de podium, fashion.  La astfel de prezentări sunt importante tema și viziunea pe ansamblu a prezentării.


Dacă alegi varianta fardului de obraz sub formă de cremă, acesta se aplică imediat după aplicarea unui primer și a fondului de ten. Este indicat să fie cât mai bine întins și uniformizat pentru a crea iluzia de transparență . Numai după aplicarea tuturor produselor cu textură cremoasa se poate fixa cu pudră. Recomandat este să folosim blush-ul cremă, mai ales în cazul tenurilor  uscate. În cazul fardului de obraz sub formă de pudră trebuie evitată aplicarea unui strat gros. Dacă vei aplica prea mult produs de la început, cu siguranță  va fi foarte greu să estompezi ulterior.
        Ca regulă de bază: orice produs folosit în machiaj este necesar să fie aplicat în cantități mici, până la obținerea efectului și intensității dorite. Este mult mai simplu să adaugi decât să corectezi.

       Iată cum ar trebui să aplici blush-ul în varianta în care alegi produs uscat sau produs cremos:

  1. Aplică pe față și gât, eventual și pe decolteu, un strat de fond de ten. Aplică uniform, culoarea aleasă trebuie să se potrivească culorii pielii tale. Este minunat să avem o bază bună și rezistentă;
  2. Dacă alegi varianta blush cremos folosește o pensulă din păr sintetic (dar și cea din păr natural e ok) sau un beauty blender (burete de silicon). Aplică fardul cremos cu mișcări ușoare atât cât îți dorești. Pentru luminozitate poți aplica puțin iluminator-cremă pe suprafața superioară a pometelui. Acum poți fixa cu un strat ușor de pudră pe toată fața.
  3. Dacă alegi varianta de fard pulbere, ia cu măsură fard și  scutură pensula pentru a îndepărta surplusul. Nu cred că îți dorești să ai o pată intensă pe pomeți. În acest caz, te poți juca cu puțin fard iluminator sub formă de pudră.

Și încă ceva :

  • Dacă ai fața rotundă, fardul trebuie aplicat pe linia de sub pomeți, urcând ușor până la tâmple.
  • Dacă ai fața lungă, fruntea înaltă, pomeții alungiți și bărbia bine conturată, indică o față alungită. În cazul acestui tip de față, aplică fardul cu  mișcări circulare spre tâmple într-o linie dreaptă.
  • Dacă ai fața pătrată, cel mai bine este să îți aplici fardul de obraz de la lobul urechii spre pomeți, urmând linia inferioară a pomeților. Astfel, obrazul pătrat va fi împărțit în două părți și va părea că ai pomeții mai accentuați, iar chipul tău va apărea mai luminos.

Și dacă nu ai nici o idee despre ce tip de fizionomie ai sau dacă ți s-a părut prea complicată descrierea mea de mai sus,  te invit la o consultație  individuală. 😉
Pentru a obține efectul de întinerire alege un fard roz-brun sau piersică, somon.

Deci, ce culoare de blush alegi ?

Roz– luminează tenurile deschise;
Portocaliu– pentru pielea mată, cu o bază  galbenă;
Bej– nu colorează, ci structurează obrajii, folosit  și pentru modelare;
Cupru sau maroniu- se adresează doar pielii foarte închise.
Seara se vor folosi farduri cu textură mai bogată sau care au în componență particule strălucitoare, în timp ce ziua se recomandă utilizarea fardurilor mai delicate.

Așadar,  te echipezi cu o perie din păr sintetic sau natural, un beauty blender, fond de ten, puțină pudră, farduri de obraz uscate sau cremoase,  șervetel de hârtie pentru a prelua surplusul și succes!

Author