Poate am fi tentați să credem că doar femeile trebuie să acorde o atenție sporită tenului și să aibă grijă ce produse de îngrijire folosește, însă și bărbații sunt afectați de acțiunea factorilor externi, de mediu (poluare, praf), de alimentația deseori nesănătoasă, oboseală și stres. Dacă pe timpuri, bărbații se limitau la a avea în „trusă” o simplă cremă hidratantă, și pe aceea uitând deseori să o aplice, azi vedem că bărbații au început să se intereseze mai mult despre produsele dermato-cosmetice pe care ar trebui să le aplice pentru a-și menține tenul proaspăt indiferent de vârstă. Tenul este o carte de vizită, asemenea mâinilor, așa că e foarte important ca bărbații să-și trateze afecțiunile pe care le au printr-o vizită la medicul dermatolog (iar aici ne referim la tenul cu probleme de genul acneei sau petelor), în primul rând. De fapt, orice cosmetician va recomanda, înainte de a efectua orice tratament cosmetic, o vizită la medic, mai ales atunci când se observă un ten cu probleme ce nu țin de estetică, ci par a avea o cauză interioară. Și totuși… ce înseamnă îngrijirea completă a tenului la bărbați?

„Bărbat fiind, a avea grijă de tine nu mai est un moft, așa cum poate era considerat în urmă cu mai mulți ani. Un bărbat care se îngrijește, vine regulat la salon, nu înseamnă că e bărbăt efeminat, ci un bărbat căruia îi place să arate bine. Credeți că bărbaților nu le place să simtă privirile pătrunzătoare ale doamnelor, fie ele ușor timid trimise? Ei, cum nu? Practic, tenul masculin doar pare că are nevoie de o îngrijire mai simplă față de tenul feminin, dar nu e chiar așa. O îngrijire corectă începe cu procesul de exfoliere, continuă cu spălat, bărbierit, clătit și se încheie cu hidratarea pielii. Dacă bărbații sunt purtători de barbă, atunci ‹‹scapă›› de partea cu bărbieritul zilnic pentru că avem noi grijă să îi programăm cu regularitate pentru întreținere.”, explică stiliștii MOSHE Studio (https://www.facebook.com/moshestudio1/).

 

Poți urma „ritualul” zilnic de îngrijire chiar acasă, iar dacă nu te-ai gândit la cât de importantă e expfolierea, îți spunem noi că ajută nu doar la curățare, ci și la eliminarea celulelor moarte, a toxinelor. În comerț există numeroase creme exfoliante, pentru toate buzunarele, însă noi ți le recomandă pe cele profesionale pentru o îngrijire desăvârșită, ale cărei efecte cu privire la elasticitatea pe care pielea o capătă se vor vedea imediat. Exfolierea este recomandată a fi făcută o dată pe săptămână, așa că nu-ți face griji că vei sta prea mult dimineața în fața oglinzii. Tenul se spală cu o cremă sau spumă de curățare, care are rolul de a închide porii, principalii „responsabili” de apariția coșurilor. Hidratarea completează exfolierea și spălatul, acțiuni „dure” pentru ten, rolul fiind acela de regenerare. Totuși, pe lângă aceste procedee, ai grijă ca apa să fie călduță în cazul exfolierii și al spălării și clătește cu apă rece tenul.

 

 

Totuși, dacă ți se pare prea complicat sau efectiv nu ai răbdare pentru a face toate aceste procedee acasă, îți recomandăm să-ți faci o programare la MOSHE STUDIO, unde vei benficia de „tratamente” precum aplicarea unei „black mask” sau pentru un „hot towel”, răsfățul desăvârșit pentru orice bărbat. Ba mai mult, vei putea afla direct de la specialiști ce creme se potrivesc tipului de ten pe care îl ai, dar și despre orice altă curiozitate pe care ai putea să o ai în materie de beauty.

Author