„IaȘi Cufărul cu Haine a plecat din conștientizarea situației mele. Sunt mămică de un an de zile, iar după ce am primit acest statut, am avut o tendință de a mă îmbătrâni. Purtam haine care mă făceau cu cel puțin 10 ani mai în vârstă, însă fără a-mi da seama. În toamnă a trebuit să mă mut, a fost o mutare făcută în 50 de minute, o mutare sănătoasă. M-am trezit cu un dulap arhiplin de haine care nu o reprezentau pe Teona pe care eu o căutam, iar atunci a fost acel declic în care mi-am dat seama că ceea ce eu nu mai port poate fi o piesă căutată de o altă fată, asta după ce făcusem cadou câteva produse vestimentare. Am fost reticentă în a crea un astfel de proiect, dar mi-am dat seama că dacă nu schimb acum ceva la mine, nu voi putea nici să-mi învăț fiica peste ani. Așa a luat naștere ideea, conceptul, locația și oamenii care au crezut în el. La prima ediție, cea pilot, eram copleșită, însă am avut timp ulterior să analizez ce trebuie schimbat pentru ca de la ediție la ediție să fie din ce în ce mai bine.”, declară Teona Gherasim, fondatoarea proiectului IaȘi Cufărul cu Haine.

 

După o primă ediție extrem de reușită, organizatoarele „IaȘi cufărul cu haine” anunță o nouă ediție a evenimentului care nu doar că dă posibilitatea doamnelor de a-și reînnoi garderoba cu bani puțini, ci are și o cauză socială, aceea de protejare a mediului înconjurător, „consumul” de haine fiind unul dintre factorii cu o pondere destul de însemnată în privința poluării. De aceea, „IaȘi cufărul cu haine” e despre reciclare, despre reutilizarea unor articole vestimentare pe care, poate, le-am uitat în șifonier și pe care nu le mai purtăm, dar nici nu prea ne vine să le dăm mai departe. Vizitatorii târgului vor putea cumpăra produse meșteșugite de câțiva dintre artiștii handmade locali care au confirmat deja prezența la evenimentul din 15 decembrie, de la BarB2, care va începe la ora 15.

 

„Am fost întrebată de ce susțin <IaȘi cufărul cu haine>. În primul rând, am răspuns cu mare drag invitației de a contribui cu experiența mea în calitate de event planner și am răspuns cu un mare DA conceptului pentru că este cadrul perfect unde femeile se pot întâlni, își pot reînnoi garderoba eliberând-o pe cea de acasă și petrece timp de calitate. Mă bucur că s-a dorit un al doilea eveniment înainte de sărbătorile de iarnă, acesta fiind feedback-ul cel mai relevant cu privire la concept.”, a declarat Ioana Gamen, co-organizator.

 

Cea de-a doua ediție a „IaȘi cufărul cu haine” are loc pe data de 15 decembrie, începând cu ora 15, la BarB2. Mai multe informații despre eveniment și despre cum puteți participa în calitate de expozant puteți găsi aici: https://www.facebook.com/Ia%C8%98i-Cuf%C4%83rul-cu-Haine-111723990246001/

„Am fost întrebată recent de ce susțin și încurajez reutilizarea hainelor. Fiind designer vestimentar și producător de îmbrăcăminte, nu este oare autosabotare? Din toată inima pot spune că: NU! Pentru că trebuie să ne asumăm educarea oamenilor în ceea ce privește consumul de haine. Cufărul este evenimentul care îmbină distracția și shopping-ul cu o atitudine sănătoasă față de mediul înconjurător și față de hăinuțele noastre. Am fost plăcut surprinsă de deschiderea comunității către acest gen de eveniment, iar feedback-ul a fost unul foarte bun! La următoarea ediție sper ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume și să ni se alăture!”, a concluzionat Alexandra Ungurean, cea care s-a alăturat proiectului în calitate de designer.

Author