„Coafurile au o notă luxuriantă, iar accesoriile brute, așezate în păr au o notă avangardistă. Chiar mi-au plăcut unele modele! Tendințele anului 2020 au o notă glamour, culori calde aducând în atenție și mai mult ideea de feminitate. Clar, propunerea Rusiei pentru anul 2020 aduce nota baroc, îmbinând cu nota avangardistă”, ne-a spus Teofana MITROFAN, hair stilist salon THEO din Iași, prezentă în sală la evevimentul ESTEL de la Centrul AGORA.

 

Într-o sală plină în care s-au strâns sute de hair sitiliști din România, Republica Moldova și chiar Bulgaria, trainerii și hair stiliștii  ESTEL România au prezentat tendințele anului 2020 în materie de coafuri și culori. S-a văzut clar că eram cei care nu erau în domeniu pentru că în timp ce sala făcea fotografii cu zoom, asta pentru a vedea foarte bine detaliile care să le trimită la tehnicile folosite, noi ne bucuram de show și încercam să ne dăm seama care dintre coafuri ni s-ar potrivi pentru următoarea petrecere. E clar, cu accent pe culoare (ne-a convins de acest aspect mai ales trainerul din Polonia care a prezentat o „paletă” coloristică pe care nu ne-am fi imaginat-o astfel la final), coafurile anului 2020 vorbesc despre lux și opulență, despre ideea de a fi îndrăzneață, nu neapărat de a șoca. Nu lipsesc elementele decorative din coafuri, cât mai multe, mai masive și mai impresionante. Sala vibra mai ales la defilările „operelor”, iar până atunci urmărea cu atenție tot ceea ce se întâmplă pe scenă.

 

„Dintre coafurile prezentate pe scenă m-au atras foarte mult lejeritatea buclelor în valuri simple, extrem de elegante și discrete, deopotrivă. Tunsorile rebele și asimetrice, care pun foarte bine în evidență fizionomia oricărui om, au fost elementul crazy, dacă-l pot numi astfel. Cât despre coloristică, de-abia aștept să experimentez nuanțele odată cu clientele mele care-și doresc o schimbare de look în culori cat mai îndrăznețe și calde.”, ne-a mărturisit ca impresie, la final, Denisa Robu, hair stilist salon REIGN.

 

Întreg show-ul a fost gândit ca un MasterClass Hair&Beauty, un eveniment unic pentru Iași, cum aveau să ne spună organizatorii, o oportunitate de networking, shooting, sfaturi practice despre produse și tehnici. Evenimentul-maraton va aduce în prim-plan o explozie de culoare– tendințele anului 2020-, măiestria celor care se poziționează printre cei mai buni hair stiliști din lume, dar și o oportunitate unică pentru fiecare participant de a descoperi frumusețea unică prin interacțiunea directă cu artiști de renume mondial. În Colectia ESTEL 2020, tehnica impecabilă și experiența sunt combinate cu creativitate, curaj artistic și cele mai noi tendințe în coloristică și hair styling”, ne-au transmis organizatorii înainte de eveniment. Și chiar așa a fost. Vibrația s-a simțit în sală din plin și era suficient să te uiți un pic în jur pentru a-ți da seama că într-adevăr așa au stat lucrurile. O fi fost și pentru că sala era plină cu artiști, maeștri ai părului, iar când în preajmă sunt artiști, totul capătă alt sens. Personal, am pus ochii pe câteva coafuri pe care sigur le voi solicita Teofanei, mai ales acele bucle în cascadă care mi-au plăcut tare mult. Și, de ce nu, poate chiar și-un pigment de somon, că blondă oricum am fost o viață… Dar un lucru l-am putut observa chiar și eu, fără să am studii de specialitate, extravaganța e sinonimul anului 2020 în materie de coafuri.

 

Cât despre tunsorile masculine, propunerile sunt următoarele:

 

 

Author