Cum să profiți cu stil și inteligent de perioada reducerilor de iarnă

Cum să profiți cu stil și inteligent de perioada reducerilor de iarnă

 

Probabil știți deja că au început reducerile de iarnă în magazinele fizice și în cele online. Sper că încă nu ați cheltuit toți banii pe care-i aveați atribuiți pentru această perioadă, pentru că vreau să vin în ajutorul vostru cu un mic ghid  de cumpărături, mai exact în ce se merită să investești atunci când sunt reduceri și în ce nu.

Țin minte că acum câțiva ani în urmă, când erau reducerile de sfârșit de sezon în magazine, ajungeam acasă cu zeci de sacoșe pline cu tricouri la 10, 20 lei bucata, pantofi la 50 lei, genți și alte articole la fel de ieftine; mergeam pe principiul: mult și cât mai ieftin. Bineînțeles, după câteva purtări nu prea mai aveam ce să fac cu ele. Și iar ajungeam la veșnicul nu am NIMIC cu ce să mă îmbrac.

Consider că în această perioadă trebuie să ne investim banii inteligent, să obținem maximul de satisfacție după ce îi cheltuim, fără a avea nicio urmă de regret.

Și totuși cum reușim să facem asta?

Avem nevoie de un plan. Da, știu că shoppingul trebuie să fie o terapie, o modalitate de a ne relaxa și a uita de toate problemele de la job și de acasă, însă nu este momentul să facem acum cumpărături din impuls!

Atunci când mergeți într-un magazin și vedeți o piesă vestimentară care vă cade cu tronc și inima începe să vă bată cu putere pentru că are un preț ATÂT de bun, gândiți-vă sincer de câte ori o veți purta și cu ce o puteți combina din hainele deja existente în garderobă. Dacă nu vă vin în minte minim trei ținute, atunci mai bine nu o cumpărați, pentru că va sta mai mult ca sigur nepurtată și uitată printre rafturile de acasă. Mai mult decât atât, gândiți-vă că și alte persoane vor fi la fel de tentate de reducerea asta mare și o vor cumpăra; da, veți ajunge să regretați când veți merge pe stradă și vă veți întâlni cu multe alte persoane îmbracate la fel ca și voi.

Reducerile de 70% se pun în general fie la articolele care nu s-au vândut foarte bine în plin sezon, fie la cele care au un croi ciudat sau un material de slabă calitate. Nu știu dacă ați observat, însă în general produsele din materiale calitative, cu o croială ireproșabilă nu au reduceri chiar atât de mari. Dar vom reveni asupra acestui subiect puțin mai tarziu.

Un sfat pe care vi-l dau din toată inima este să nu faceți greșeala să vă cumpărați un produs care nu este mărimea voastră doar pentru că este la reducere! Been there, done that!

Fiți prevăzătoare! Ok, puloverul verde cu umerii decupați și cu mânecile evazate e foarte drăgălaș, însă se va mai purta și sezonul următor? E momentul să vă faceți puțin temele și să vedeți ce se poartă în această primăvară/vară 2018. Vă dau eu câteva sugestii: se vor purta pastelurile ( “delicacy can be strong” V. Beckham) — rozul pal, diverse nuanţe de galben, dar şi un violet de culoarea lavandei, carourile — mici, mari, în diverse culori, uitați-vă după ele când mergeți acum la shopping, pentru că sunt in tendințe și în sezonul acesta rece, culorile puternice din cap până-n picioare, în special galben, albastru cobalt, roșu, volanele — din nou, le găsiți și pe acestea cu siguranță la reduceri, pantofii strălucitori decorați cu paiete, glitter sau din material metalizat, gențile multiple într-o singură ținută. Se vor purta mult și imprimeurile florale, cele cu forme geometrice, dar şi aplicaţiile de pene, paiete și franjurii. Asorturile vor fi la mare căutare în următorul sezon, mai exact veți putea purta o rochie şi un sacou cu acelaşi imprimeu sau un costum deux-pieces în aceeași culoare vibrantă sau o cămașă și o fustă cu un print identic.

 

Cea mai bună investiție în perioada reducerilor este în piesele clasice. Știu, nu este o noutate pentru voi acest lucru, însă fiți sinceri și spuneți-mi de câte ori ați și făcut asta?

Și când spun piese clasice mă refer la:

  • O geantă din piele naturală, cu o forma clasică și într-o singură culoare.

 

Geantă damă Karl Lagerfeld, în magazinele Il Passo (preț vechi 1.999 RON, preț cu reducere 1.399 RON)

Geantă bej Musette  (preț vechi 849 RON, preț cu reducere 679 RON)

Geantă roșie Anna Cori   (preț vechi 520 RON, preț cu reducere 416 RON)

 

  • Un palton din lână:

 

Palton din lână roșu Mango  (preț vechi 499 RON, preț cu reducere 279 RON)

 

Palton negru cu mâneci oversized Nissa  (preț vechi 699 RON, preț cu reducere 489 RON)

 

  • Un pulover (sau două) din cașmir:

 

Pulover din cașmir Stefanel în culoarea anului 2018 ultra violet (preț vechi 600 RON, preț cu reducere 300 RON)

 

Pulover din cașmir roșu Zara (preț vechi 399 RON, preț cu reducere 279 RON)

 

  • O jachetă din blana naturală sau artificală:

 

Jachetă bordo din blană naturală Nissa (preț vechi 1.499 RON, preț cu reducere 1.119 RON)

 

 Jachetă bordo din blană artificială Nissa (preț vechi 599 RON, preț cu reducere 389 RON)

 

  • O geacă neagră din piele:

 

Geacă din piele tip moto Zara (preț vechi 449 RON, preț cu reducere 229 RON)

 

  • Pantofi stiletto nude din piele naturală:

 

 Pantofi nude Anna Cori (preț vechi 289 RON, preț cu reducere 238 RON)

 

 

 Pantofi nude Musette (preț vechi 499 RON, preț cu reducere 349 RON)

 

  • O cămașă albă pe care o puteți purta în zeci de combinații (voi reveni cu un articol în care vă voi arăta cum să faceți asta):

 

Cămașă albă din poplin Massimo Dutti (preț vechi 199 RON, preț cu reducere 149 RON)

 

 Cămașă albă Mango (preț vechi 159 RON, preț cu reducere 99 RON)

 

  •  Un costum cu o croială ireproșabilă:

 

Costum în carouri Massimo Dutti (preț vechi 1.058 RON, preț cu reducere 848 RON)

 

Și bineînțeles, exemplele ar putea continua: ochelari de soare, parfumul preferat, cosmetice si produse de make-up de calitate și orice piesă vestimentară și accesoriu de care aveți nevoie pentru a vă completa garderoba cu stil. Dacă nu aveți acum un buget necesar pentru a vi le achiziționa pe toate vă sfătuiesc să vi le treceți pe listă pentru ca atunci când veți fi pregătiți pentru o nouă rundă de shopping să știți exact ce căutați. Chiar dacă nu vor mai fi la reducere investiția merită făcută pentru că lucrurile de calitate, clasice vă vor veni mereu în ajutor atunci când nu veți ști cu ce să vă îmbrăcați.

 

Sursă imagine ”sale”: www.ightboxgraphix.com