Se spune că moda nu are vârstă, iar în ultimii ani începem să credem tot mai multe acestă afirmație. Sunt numeroase exemple de femei care, deși nu sunt vedete și nici nu mai au vârsta primei tinereți, reușesc să surprindă prin stil, eleganță și nonconformism, pe alocuri. ”Bunicuțele” lor nu sunt deloc precum ”bunicuțele” noastre.  Cert e că nu de puține ori ni se întâmplă să întoarcem capul după unii ”bătrâni”, în sens pozitiv, atunci când suntem în străinătate. Nu știm dacă la noi a contat influența comunismului care a aplatizat groaznic creativitatea, însă dacă aruncăm un ochi asupra creațiilor mamei Zina, de exemplu, din perioada respectivă, vom vedea ținute extrem de elegante, sofisticate, destinate, ce-i drept, elitei Bucureștilor de odinioară.  

La noi, apetitul pentru modă de la o anumită vârstă e deseori interpretat ca aroganță și privit ca ceva abstract. N-am depășit, se pare, la capitolul mentalitate, ideea de a nu judeca sau de a nu bufni în râs în anumite situații, chiar dacă singurii în neregulă în aceste situații ar fi exact aceia care râd.

Odată cu înaintarea în vârstă nu trebuie să ne punem ”țolul” în cap, ci să fim exact așa cum ne place. Odată cu vârsta îți poți asuma alegerile și chiar poți surprinde printr-o eleganță nativă. O broșă deosebită, aplicată  la cea mai simplă cămașă albă te poate scoate din anonimat. Ai riduri pe gât? Nu-i nimic… eșarfa e unaccesoriu la modă indiferent de modă, iar paleta pe care piața o oferă e extrem de diversă și versatilă. Deci, poart-o cu încredere!

Știți ce-mi mai place la persoanele mai în vârstă? Își cunosc bine tipul de siluetă și dimensiunile, astfel încât știu ce să ascundă și care sunt atuurile pe care trebuie să le scoată în evidență, spre deosebire de femeile tinere care au tendința de a prta haine S, chiar dacă dimensiunile lor sunt pentru mărimea L.

Combinații pot fi făcute multiple, iar stiliștii spun că întotdeauna simplitatea și atitudinea sunt elementele care scot din banal orice ținută, indiferent de vârstă. V-am convins? Ce-ați zice de niște poze stylish și cu ”bunicii” noștri? Ah, și încă ceva… nu exagerați în privința culorilor vibrante. Oricât de senină v-ar fi starea de spirit, nu trebuie să riscați să fiți un arlechino. Moderația e cheia și în modă. 😉

 

Promit că am să urmăresc străzile din Iași și vă voi arăta că se poate și la noi.  Xo, Xo.  🙂

Sursa foto: pinterest.com

 

 

Author