Să te adaptezi, să apreciezi frumusețea la orice vârstă sunt aspecte pe care întreaga industrie beauty le-a luat perfect în calcul. Și mă gândesc așa:

La 15/20 de ani este suficient să profiți de ce ai.

La 30 de ani începi să știi ce vrei, cauți texturi care îți plac.

La 40 de ani viața e tot frumoasă, poate începi să te redescoperi.

La 50 de ani și peste ai chef de orice, îți place să fii suprinsă… Mai pot fi multe alte variante de propus pe categorii de vârste, preferințe, percepții, stil de viață, dar vă las pe voi să veniți cu sugestii.

Sigur este că toate femeile își doresc o gură frumoasă care să atragă privirile admirative ale celor din jur și să-i pună în valoare mai bine întreaga înfățișare.

Industria beauty a evoluat și, odată cu ea, și texturile, și modul de aplicare a rujurilor.

Cum ne alegem rujul de buze? În funcție de culoarea pielii, a părului, ochilor sau de forma gurii?

Și a-propos de culoare, eu am învățat să creez orice culoare de ruj din farduri pentru pleoape și soluții speciale folosite de profesioniști. Iar pentru ședințele foto folosesc, când este cazul, acuarela. Este ofertantă și versatilă. Dacă vreți să învățați și voi, sigur mă găsiți.

Până una alta sunt de părere că nimic nu este interzis, să ne bucurăm de toate culorile și nuanțele dar puțin studiu nu strică.

Multe dintre voi sunteți de părere că dacă dați cu un ruj pe buze la repezeală s-a rezolvat problema. Buzele sunt foarte delicate și necesită o îngrijire mult mai complexă decât s-ar crede:

Prima operațiune care trebuie efectuată este aplicarea unei creme de bază care să hidrateze buzele și să constituie baza perfectă pentru un machiaj de calitate și de durată.

Este o idee minunată să aplicați fond de ten pe buze și apoi puțină pudră pentru fixarea cât mai bună a rujului.

Trasați conturul dorit cu ajutorul unui creion al cărui culoare să fie cât mai apropiată de cea a rujului. Creionul nu are doar rol estetic: cu el redesenăm conturul, dar, în același timp, nu lasă rujul să se întindă și să pătrundă în ridurile fine din jurul gurii. Dacă alegeți o culoare a creionului contur mult prea puternică în comparație cu cea a rujului, riscați să obțineti un rezultat inestetic.

    Aplicați rujul! Puteți începe fie cu buza inferioară, fie cu cea superioară, tapotați apoi cu un șervețel pentru a elimina eventualul surplusul. În cazul în care aveți impresia că buzele sunt prea mari este de preferat să apelați la un ruj mat. Atenție la culoarea aleasă pentru că de multe ori rujurile mate pot îmbătrâni.

Buzele prea subțiri pot fi corectate prin aplicarea unui fond de ten și apoi, pudra. Pasul următor este de a contura cu un creion ușor în afara conturului natural al buzelor pentru a crea impresia de buze ceva mai mari. Rujul cel mai potrivit în acest caz poate fi unul sidefat iar culoarea să fie una deschisă.

În cazul buzelor prea subțiri sau mici, pentru a obține ceva mai mult volum, poți trasa pe zona centrală a buzelor câteva hașuri uniforme cu un creion alb sau nude, dar numai după ce ai aplicat deja rujul. Un alt secret ar fi acela ca după aplicarea rujului să aplici puțină pudră iluminatoare, dar tot în zona centrală a buzelor.

Dacă ne dorim un ruj roșu, acesta trebuie purtat ca un stindard! Este cu adevărat o alegere! Cu cât va fi mai stralucitor, cu atât va fi mai ușor de purtat. Un roșu mat poate înăspri expresia feței, pe  când un roșu glossy flatează și înfrumusețează, dă instantaneu o notă sofisticată.

Rujul poate fi ales și în funcție de alte două criterii: asortarea cu lacul de unghii  sau cu fardul de obraz aplicat pe pomeți.

După aplicarea rujului, mai ales pentru machiajul de seară, se poate aplica puțin gloss care poate fi transparent (doar pentru strălucire) sau poate fi din aceeași gamă cromatică cu rujul pentru a evidenția și mai bine culoarea rujului și pentru efectul glamour pe care îl conferă. Gloss-urile au capacitatea de a crea efect de volum și senzualitate. Unele conțin particule strălucitoare care ies mai bine în evidență decât în cazul rujurilor. Majoritatea gloss-urilor se pot aplica perfect peste un ruj mat sau  creion sporind frumusețea. Sunt potrivite oricărei ținute.

Așadar, doamnelor și domnișoarelor, ruj și gloss să fie! Cu restul… vedem cum ne descurcăm. 🙂

 

sursa foto: pinterest.com

Author