De Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România- filiala Iași (ANCAAR Iași) organizează evenimentul caritabil ”Armonii Albastre”. Pe 2 aprilie, ora 18, pe scena Aulei ”Mihai Eminescu” a Bibliotecii Central- Universitară din Iași vor concerta Mălina Ciobanu (vioară), Ciprian Ciotloș (pian) și violonistul Remus Azoiței, ambasador al campaniei ”Arată că îți pasă”.

„Copiii cu autism au nevoie de terapii. De cele mai multe ori, părinții sunt cei care suportă costurile acestor terapii scumpe. Nu e deloc ușor să faci față acestor cheltuieli și, din păcate, mai târziu, părinții riscă să fie gârboviți de grija viitorului incert al copiilor deveniți adulți, odată cu trecerea timpului. Tinerii cu autism au nevoie de tratament chiar dacă nu mai sunt copii. Adulții cu autism au nevoie de un loc care să însemne ”acasă” atunci când părinții lor nu îi vor mai putea susține.”, a transmis Carmen Ghercă, președinte ANCAAR Iași

 Persoanele interesate pot confima prezența la eveniment până pe 30 martie, costul unei invitații fiind 60 lei. Fondurile strânse vor fi folosite pentru îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor cu autism.

 

Author