Teatrul Național „V. Alecsandri” din Iași bifează două premiere în luna octombrie

Teatrul Național „V. Alecsandri” din Iași bifează două premiere în luna octombrie

Naționalul ieșean a anunțat care sunt reprezentațiile la care ieșenii pasionați de teatru sunt așteptați în luna octombrie, Ținuturile joase, adaptare de Mihaela Panainte după Herta Müller, regia Mihaela Panainte, Teatru³, și
Ana de hârtie, un spectacol de Crista Bilciu, Uzina cu Teatru, fiind cele două premiere ale lunii octombrie.

Despre tânăra regizoare Mihaela Panainte, de pe site-ul oficial al Teatrului aflăm că înte anii 1997- 2000 a urmat cursurile Liceului de Artă din Bacău, iar în anul 2007 a obținut licența în regie-teatru muzical- la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Cluj- Napoca. Are numeroase spectacole montate și participări la festivaluri de specialitate, despre care puteți afla aici.

„În povestirile din volumul Ţinuturile joase Herta Müller descrie, în aparenţă, nu mai mult decât un sat. Un sat care conţine toate satele «şvăbeşti» din Banat. Satul acesta e privit din perspectiva unui copil. Fără intenţia declarată de a explora trecutul personal, Herta Müller readoptă percepţia copilului de odinioară. Notează privirile, gesturile, mişcarea, spaimele şi închipuirile copiilor, confruntându-le cu modul de a se comporta al adulţilor. Herta Müller scrie de parcă tocmai s-ar fi deşteptat într-o împărăţie a cruzimii… Autoarea revine repetat la o serie de evenimente apăsătoare, care totuşi nu miră şi nu indignează pe nimeni din acest univers rural. Copilul este singurul revoltat.”, notează Fr. Chr. Delius.

Biletele pot fi achiziționate direct de la Agenția teatrală sau online.

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.