”Inițiere în arta degustării vinului” este invitația pe care Yvona Mardare ne-o face pentru ziua de 2 noiembrie, începând cu ora 18.30, la Soft& Grace (str. Sărărie, nr. 98).

”Evenimentul se adresează,persoanelor curioase să participe la degustări sau poate că participă deja, dar nu înțeleg foarte bine despre tot ceea ce li se prezintă. În cadrul acestui workhop  vorbim despre soiuri românești, soiuri internaționale și termenii specifici descrierii unui vin, astfel încât, la următoarea degustare să înțeleagă limbajul.”, spune Yvone.
         Cursul are în vedere noțiuni basic, cu ajutorul cărora vom putea ca, pe viitor, să putem aprecia singuri dacă un vin este sau nu de calitate, fără a fi duși în eroare de preț, culoare, etichetă sau alte aspecte care se pot dovedi înșelătoare în alegeri.  Pe parcursul celor două ore de ”curs” vom discuta și desființa mituri și vom afla mai multe despre importanța vinului în societate, regulile unei degustări corecte și modul în care un vin ajunge să fie corect evaluat. Dacă la final îți va fi în continuare dificil să faci o apreciere ”ca la carte”, nu-i nimic… privește partea pozitivă  a unei întâlniri între niște prieteni care împărtășeșc aceleași pasiuni.
Prețul unui bilet este 80 lei.
Yvone Mardare a dobândit diploma de Somelier la Associazione Italiana Sommelier și are până în prezent mii de vinuri degustate, sute de degustări la care a participat atât ca oaspete, cât și ca organizator, târguri de vinuri la care a fost prezenta, zeci de cărți de specialitate citite despre vin, precum  și o experiență în calitate de proprietar de wine shop, în care a putut observa îndeaproape piața vinului din România și nu numai, fiind trainer acreditat ANC

Author