Adolescenţii înclină în general spre imitarea unor trenduri frecvent mediatizate, din dorinţa de a se integra în diferite grupuri sau pur şi simplu din dorinţa de a fi cool. Însă acum, în anul 2018, se observă că tinerii doresc din ce în ce mai mult să se afirme prin unicitate şi prin creativitate, readucând la viaţă accesoriile, piesele vestimentare care nu mai sunt la modă ca acum câţiva ani. Astfel, adolescenţii îşi doresc tot mai mult să aibă o tuşă personală şi să dea viaţă fiecărei haine pe care o poartă. Denimul, fâşul, sacourile largi, cămăşile cu imprimeuri clasice sau blugii evazaţi sunt doar câteva dintre piesele de bază din garderoba tinerilor de azi.

Consider că denimul este nelipsit sau cel puţin ar trebui să nu lipsească din dulapul oricărui adolescent sau tânăr şi nu numai, deoarece este un produs care poate fi încadrat foarte uşor în orice tip de ţinută.

Cum putem mixa această piesă vestimentară într-o ţinută casual care să fie foarte potrivită pentru liceu? Simplu. Putem combina clasicul jeans din denim de tipul anilor 80’ fie cu un top ce are o cromatică vie sau un imprimeu/mesaj actual, fie cu o cămaşă simplă, albă şi un sacou mai larg cu carouri. Ţinuta poate fi purtată cu tenişi comozi cu un model simplu, clasic sau cu nişte pantofi de lac care pot întregi perfect ţinuta. De asemenea, accesoriile pot face mereu diferenţa şi pot schimba o ţinută aparent banală într-una spectaculoasă. Aşa că niciodată să nu ezităm să adăugăm o bandană sau orice accesoriu pentru cap, nişte bijuterii sau eşarfe.

În ceea ce priveşte shopping-ul, cumpărăturile sunt făcute mai ales din mall, de la brand-urile prea bine cunoscute de toată lumea şi acesta nu este un lucru rău. Dar, dacă sunteţi pasionaţi de haine sau de modă, în general, magazinele cu articole vintage sau second-handurile sunt o opţiune perfectă. Odată ajunşi într-un astfel de magazin, sub acei „munţi de haine” sau în coşurile amestecate, care la început nu stârnesc prea mult entuziasm, veţi avea ocazia să călătoriţi în timp în diferite perioade ale stilurilor vestimentare şi să descoperiţi piese de colecţie. Deşi poate că mulţi dintre noi consideră magazinele second-hand nişte locuri mai greu de accesat, acestea pot fi o sursă de vestimentaţie sigură, un loc util şi foarte valoros. Desigur că în principal este nevoie de răbdare şi timp pentru a găsi piesele calitative ce pot oferi culoare garderobei proprii. Întotdeauna când cumpărăm anumite haine, trebuie să ne imaginam modul în care acestea vor putea fi purtate sau asociate cu ceva existent în dulapul nostru şi să fie lucruri care ne reprezintă în totalitate stilul de zi cu zi.

Tinerii devin din ce în ce mai dornici să încerce lucruri noi, iar stilul şi imaginea personală vor fi mereu lucruri de care ne vom preocupa mai mereu, dar trebuie să încercăm să nu ne intereseze mereu părerea celorlalţi, ci să ne placă mai întâi nouă de propria imagine. Trebuie să ne bucurăm de viaţă, de tot ce se află în jurul nostru în modul nostru unic.

Sursa foto: Pinterest

Author