„Privește machiajul ca o bijuterie pentru față. Joacă-te cu nuanțele, umbrele, texturile– te pot transforma în mod miraculos.”, Francois Nars, make-up artist și fotograf, fondator Nars Cosmetics

 

Sunteți sau nu sunteți pasionate de arta machiajului tot veți întâlni la un moment dat unul din termenii folosiți în machiaj. Îi voi prezenta în articolul de azi și sper să vă fie, la un moment dat, de ajutor.

Tapotarea este o tehnică folosită la aplicarea fondurilor de ten, anticearcănelor, corectoarelor și a altor produse cremoase. Această tehnică este utilizată la integrarea marginilor produsului în machiaj. Este, de fapt, o mișcare de tamponare, realizată de obicei cu degetele, cu un burețel sau chiar cu pensula. Este, de asemenea, o modalitate bună pentru a aplica atent un produs peste altul. Ca tehnică, trebuie să pui o cantitate mică de produs, cum ar fi anticearcănul, pe vârful degetelor, pe o pensulă sau un burețel și să tamponezi ușor suprafața, astfel încât să nu deranjezi produsul aplicat dedesubt (cum ar fi fondul de ten).

Textura este aspectul pe care îl conferă un produs, felul cum arată pe piele. De exemplu, un fard de obraz poate avea o consistență cremoasă sau o textură de pudră. Fondul de ten poate avea o consistență fluidă, cremoasă, fardul de ochi poate avea o textură strălucitoare, mată, cremoasă sau sidefată. Rujurile pot fi lucioase, mate sau cu particule strălucitoare. Este de preferat să combini produse care au aceeași textură.

Iridescent. Se referă la obținerea unei străluciri maxime, scânteietoare- reflexii de diamant. În general, produsele iridescente oferă un aspect sexi, jucăuș și arată foarte bine pe o piele tânără. Dacă aplicați astfel de produse pe o piele matură, ridată este posibil să atrageți mai mult atenția asupra liniilor ridurilor și a celor pe care doriți de fapt să le estompați.

Sideful. Nu este nici mat, nici lucios. Produsele sidefate conțin puțin luciu, însă nu sunt strălucitoare.

Mat. Acest termen se folosește pentru a descrie produsele care nu sunt strălucitoare și par fade. Rujurile mate sunt mai uscate dar rămân mai mult timp pe buze. Fondurile de ten mate sunt extraordinare pentru pielea grasă și le recomand tenului cu imperfecțiuni.

Luminescent. Pentru a exemplifica cât mai bine acest termen vă dau exemplul unui fond de ten care reflectă lumina pentru a da tenului un aspect luminos și rafinat.

Opac.  Este un finisaj care acoperă absolut tot. Nimic nu răzbate dincolo de el.

,,Machiajul este pur și simplu o extensie a personalității tale, iar culorile, hainele și machiajul, toate exprimă și spun câte ceva despre tine.” Gene Simmons, muzician, cântăreț, actor, antreprenor.

 

 

Author