Se pare că primăria comunei Bîrnova a hotărât ca în acest an să marcheze Ziua Internațională a Femeii printr-o elegantă festivitate în cadrul căreia cinci doamne cu o solidă activitate desfășurată în comunitate vor fi premiate, fiind desemnate „ambasadoare ale comunei” în domeniile: cultură, artă și tradiție, social, eveniment și antreprenoriat. Organizatorii nu au dezvăluit numele celor nominalizate, însă au început o campanie de teasing pe pagina de facebook a evenimentului, acolo unde le-au transmis oamenilor mai multe indicii cu privire la doamnele care își vor primi distincțiile de „ambasadoare”.

Astfel, joi, 8 martie, începând cu ora 17.30, locuitorii comunei care vor să petreacă altfel ziua de 8 Martie sunt invitații autorităților locale la Gala „Ambasador la Feminin”, eveniment aflat la prima ediție. Gala va avea loc la Căminul Cultural Bîrnova, iar pe scenă vor urca, pe lângă doamnele care își vor ridica premiile, Essenza Cvartet, violonista Patricia Iacob și cântăreața de muzică jazz, Mihaela Gârlea. Evenimentul va fi prezentat de Teona Gherasim. Potrivit organizatorilor, fiecare particpant va completa un talon cu care va putea câștiga unul dintre cele trei premii ale tombolei ce va fi organizată la finalul Galei.

„Avem în vedere prețuirea celor care contribuie la promovarea comunei Bîrnova prin activitățile curente pe care le desfășoară. Spre deosebire de ceilalți ani, anul acesta am decis să avem un element de noutate, să nu fie doar un spectacol de muzică și divertisment. Dorim ca Gala „Ambasador la Feminin” să devină o tradiție, căci avem numeroși reprezentanți de seamă ai comunei care merită să fie recompensați cu respectul și mulțumirea noastră!”, au transmis organizatorii.

Author