Ce frumoase sunt zilele și nopțile colorate! Anul acesta, Festivalul umbrelelor, aflat la cea de-a doua ediție, va ține nu una, ci două zile! Dans, fotografie, jazz, poezie, modă, dansuri populare, ateliere de creație pentru copii și adulți, teatru, parada personajelor îndrăgite din povești, Stand Up Comedy, Zumba, Salsa, muzică populară, pași de tango, folk sau cântece de altădată! Toate acestea vor fi expresia unei mișcări cultural-artistice de amploare ce va aduce în inimile participanților bucuria, jocul, copilăria, starea de bine, armonia!

Asociația Euro-Est în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Ateneu Tătărași, Muzeul Unirii, Happy Life Center, Teatrul Lux Art, Ansamblul „Coconite”, Asociația „Prietenii Muzicii Moderne”, Tango Feliz, Univers Latino, Centrul Multicultural pentru vârsta a treia etc. sunt doar o parte dintre cei care și-au dat mâna pentru ARTĂ!

Unde ar fi fost mai potrivit un astfel de eveniment, dacă nu pe istorica stradă Lăpușneanu, de la Cinema Republica și până mai la deal, în inima cărților și a obiectelor unicat, în locul încărcat de frumos – Galeriile Grumăzescu?

Totul a pornit anul trecut de la ideea năstrușnică a Ioanei Nedelcu de la Școala de Lideri din Iași. Prietenii și susținătorii i s-au alăturat, astfel că festivalul este pus la punct în cele mai mici detalii de un adevărat careu de dame în persoanele minunatelor Anca Ciliac, Irene Brodoceanu și Ina Paladi.

Anul acesta, sub ploaia de culori a umbrelelor, îi vom avea în mijlocul nostru pe cei de la Ansamblul „Cuconițe”&Ateneul Tătăraşi (conducător artistic, coregraf Lavinia Răileanu), Atelierul de fotografie cu Cristi Nedelcu, Prezentare de modă cu Mela’s Hat şi Anca Ciliac, Recital de jazz cu Sandu Bantaș, dialoguri muzicale cu Mihaela Gârlea, Happy Life Center (cu ATELIERE DE CREAȚIE pentru copii şi adulți), Zumba Oana, Universul Latino, Tango Feliz, Teatrul Lux Art Iaşi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” (cu trei spectacole pentru copii), Biatrice Duca (cântăreață de muzică populară), Teatrul Lux Art (cu spectacolul de poezie și jazz cu Ina Paladi şi Sandu Bantaş, din Proiectul cultural internațional IA’ȘI JAZZ), Eva Maria Gârlea (cu un recital de muzică de film) și multe alte momente.

Programul complet va fi afișat în curând pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1750252488321628/?fref=ts

Nu uităm că pe 30 septembrie și 1 octombrie avem Festivalul umbrelelor la Iași, pe Lăpușneanu!

Fii vesel, sub culori!

Sursa foto – pagina evenimentului

Author