„Pentru mine, moartea este ca o operație!”, a spus atleta paralimpică, medaliată cu aur, care a ales să fie eutanasiată din cauză că durerile pe care le avea la coloană din cauza unei boli degeneratie incurabile (de care suferea de la 14 ani) deveniseră insuportabile. Eutanasierea este o practică legală în Belgia, sportiva Marieke Vervoort fiind unul dintre susținători.

„Sunt foarte speriată, dar eutanasia îmi conferă liniște pentru că știu că atunci când va fi prea mult pentru mine, am o alternativă. Nu mai văd moartea ca în urmă cu câțiva ani. Pentru mine, moartea este ca o operație. Mergi la somn și nu te mai trezești niciodată. Pentru mine este ceva liniștitor”, a declarat Vervoort, potrivit The Guardian, citat de https://www.digi24.ro.

Chiar și așa, cu dureri îngrozitoare, sportiva vedea antrenamentul ca pe o modalitate de a-și învinge fricile. Vervoort a fost medaliată cu aur și argint, în 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, la proba de curse în scaun cu rotile. De asemenea, a mai câștigat două medalii, în 2016, la Rio de Janeiro, mai scrie digi24.ro.

sursa foto: dailymail.co.uk

 

 

Author