Cosmin Grădinaru, președintele Asociației RISE OUT, organizatorul eveimentului, spune că a trecut mai bine de o lună și jumătate din momentul în care a făcut solicitarea de autorizare a marșului de către primăria Iași și până când a fost anunțat oficial că marșul se poate face pe 5 iunie. Este a doua ediție a marșului LGBTQ la Iași, după cea de anul trecut, când comunitatea s-a lovit din nou de prejudecăți, amânări su tot felul de motive pentru a nu da uă verde unei astfel de manifestații care a însemnat o săptămână plină de evenimente, în mai multe locații din Iași.

                   La ediția din acest an, organizatorii se așteaptă la un număr de 350 de partificipanți, triplu aproape față de numărul de anul trecut (când era pandemie și existau restricții și rehuli stricte în privința numărului celor care pot participa și a evenimentelor de orice natură)

Traseul pe care se va merge la Iași Pride 2022 este: Corp A Universitate – bld, Carol I – Casa de Cultură a Studenţilor – bld. Independenţei – strada Elena Doamna – strada Anastasie Panu – Palatul Culturii. Protecţia participanţilor la eveniment va fi asigurată de către Poliție și Jandarmerie. Reprezentanţii Rise Out spun că scopul evenimentelor este de a crea mai multă conştientizare asupra comunităţii LGBTQ.

DESPRE ASOCIAȚIA RISE OUT

„Rise OUT are ca misiune informarea, educarea și susținerea persoanelor LGBTQ din Iași, România și de a forma împreună o comunitate mai puternică (…) Simbolurile folosite în social media mai ales reprezintă valorile asociației, valori care stau la baza identității noastre ca organizație LGBTQ: diversitate, unitate, demnitate, egalitate, incluziune, iubire, engagement și reziliență. POvestea a început la finalul anului 2016, când s-a format ca un grup de inițiativă grassroots care își propunea să realizeze proiecte pentru persoanele din comunitatea LGBTQ din Iași, România. În 2020, Rise OUT s-a înființat ca prima asociație non-guvernamentală LGBTQ din Iași, care continuă munca pentru comunitatea locală și își propune să contribuie la un viitor mai echitabil pentru membrii săi. Numele „Rise OUT” s-a născut dintr-o dorință de a împuternici comunitatea LGBTQ locală și de a face apel la acceptare și vizibilitate.”, se arată pe www.riseout.ro

 

sursa foto: psnews.ro

Author