Femeile acordă o atenție din ce în ce mai mare sprâncenelor, citesc din ce în ce mai mult despre ce este la modă, răsfoiesc reviste de specialitate. Sprâncenele sunt  o parte foarte importantă a feței, contribuie la echilibrul estetic al întregii fizionomii, subliniază privirea și sunt responsabile pentru 80% din mimica feței.

Astăzi mi-am propus să vorbesc despre machiajul semipermanent al sprâncenelor pentru că ofer astfel de servicii clientelor mele și de foarte multe ori sunt rugată să lămuresc  care-i faza cu acest tip de machiaj.

Machiajul semipermanent este o alegere binevenită, cu care ar trebui să trăiți cel puțin un an. Este o procedură care poate fi aplicată la sprâncene, ochi sau buze și are atât scop estetic, cât și de a corecta unele imperfecțiuni( fire de păr lipsă, culoare sau formă neadecvate).

Îmi place să spun că sprâncenele sunt ca o ramă pentru un tablou. Aud deja voci care spun: nu este nimic nou sub soare!

Adevărat, implantarea culorilor sub piele datează cu aproximativ 5300 de ani în urma, cel puțin aceasta este vârsta pe care o are Otzi – prima mumie care a fost găsită cu  aproape 50 de desene pe corpul său executate, probabil, cu cenușă.

Mult mai târziu, în 1872, în Marea Britanie, se naște George Burchett, cel care avea să creeze cea mai mare revoluție în domeniul body tattoo și care va deschide porțile către make-up tattoo.

Astăzi  discutăm despre tehnici și tehnologii de top, despre pigmenți, ace, despre viteza cu care acele trebuie să intre în piele, despre design, poziționarea firelor, despre efectele create, despre compatibilitatea nuanțelor folosite în cadrul unei lucrări.

Sunt variate tehnici de dermopigmentare și cea mai  potrivită variantă trebuie aleasă împreună cu specialistul la care mergeți, în funcție de efectul pe care îl doriți: se pot crea cu un stilou special și o lamă adecvată – fire care imită firul natural de păr- sau cu un aparat profesional digital cu pigmenți hipoalergenici, testați dermatologic se poate obține efectul de pudră. De asemenea, se pot face combinații de tehnici, astfel încât efectul și forma obținute să fie cele mai fericite.

Recomand clientelor mele  să evite temporar această procedură în caz de cojunctivite, dermatite, acnee severă, iar în cazul persoanelor  care au diabet, HIV, boli de inimă, leziuni ale pielii, sau probleme cu coagularea sângelui indicația ar fi să renunțe definitiv.

Iată câteva întrebări  adresate în timp de către cliente :

  1. Îmi va fi afectată sprânceana naturală ?

Sprânceana nu este afectată nici înainte, nici după efectuarea procedurii.

  1. O sa mă doară?

Durerea poate lipsi sau poate fi foarte ușoară, în funcție de gradul de sensibilitate al  fiecărei persoane. De asemenea, înainte și/sau în timpul procedurii se aplică anestezice locale. Senzația descrisă, de obicei, este de ușor disconfort.

 

  1. Care este durata unei ședințe de dermopigmentare?

Aproximativ  2 ore- 2.30 ore. În cadrul ședinței se parcurg următorii  pași : consultația, măsurarea, trasarea sprâncenelor cu un creion, stabilirea formei finale împreună cu clienta, alegerea pigmenților potriviți, pigmentarea propriu-zisă.

 

  1. S-au format cojițe în urma procedurii, nu am intensitatea pe care mi-o doresc.

Nu e cazul să vă faceți griji. Aceste cojițe apar în funcție de tehnica folosită, de tipul de piele. În ceea ce privește pigmentul,  este aceeași discuție.  Important este să știți că la aproximativ  4 săptămâni  după prima procedură, există o a doua întâlnire pentru retuș. Vom discuta plusuri și minusuri și se va reaplica procedura pentru stabilizarea pigmentului în piele .

  1. Am un tatuaj mai vechi, aș putea reaplica procedura de machiaj semipermanent?

Da, dar totul depinde de intensitatea și culoarea pe care o au sprâncenele. Este necesară o consultație.

 

  1. Mi-am aplicat o procedură în altă parte, aș putea să vin la dvs. pentru întreținere, retuș?

Sigur că da, este posibil.

  1. Am o poză cu un model de sprâncene pe care mi-l doresc. Îmi puteți face la fel ?

    Stilizarea sprâncenelor  înseamnă pașii despre care povesteam mai sus, așa că voi sfătui în legătură cu forma și culoarea potrivite. Este posibil ca forma aleasă în fotografie să nu vă avantajeze.

  1. Nu știu dacă dermopigmentarea este soluția cea mai potrivită pentru mine.

Te aștept la un ceai, cafea . Faci o programare, te consult, trasăm modelul sprâncenelor cu un creion, iar la final, vei lua decizia potrivită.

  1. Unde te găsesc ?

Pe pagina de facebook  a școlii  The Mirror makeup school&hair studio.

Te aștept cu drag pentru sprâncene frumoase, potrivite fizionomiei tale,  perfecțiune nu știu dacă există. :))

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author