Pasiune cu iz masculin într-un loc dedicat exclusiv bărbaților…

Pasiune cu iz masculin într-un loc dedicat exclusiv bărbaților…

           Pe șoseaua Sărărie, la numărul 15, îți atrage atenția un semn discret, dar extrem de cunoscut „purtătorilor de barbă” și, chiar dacă treci grăbit, ai tendința să întorci mașina și să le calci pragul pentru o programare la un răsfăț 100% masculin. Conceptul Lisnic Barber Shop, căci despre el vorbim, s-a născut în anul 2016,  în Chișinău, acolo unde, Constantin Lisnic, fondatorul brandului, sătul, parcă de zgomotul saloanelor de înfrumusețare unisex, de problemele și discuțiile feminine interminabile parcă, a dorit să creeze un loc aparte, un loc doar al lor, al bărbaților.

„Oferim posibilitatea bărbaților de a fugi de soții sau iubite!”, spune mai în glumă, mai în serios, Sergiu Bargan, coproprietarul din Iași al Lisnic Barber Shop.

            Sunt ani buni de când saloanele nu mai sunt frecventate doar de femei. Bărbații au început să aibă și mai multă grijă de ei, iar acest fapt i-a determinat pe cei doi prieteni să-și îndrepte atenția exclusiv înspre reprezentanții sexului tare. Și-au dorit un spațiu generos, dar cu un design minimalist, care, pe lângă profesionalismul și autenticitatea serviciilor specialiștilor bărbieri, să ofere o atmosferă aparte, care să-i facă pe clienți să revină chiar și atunci când au nevoie de un moment de liniște și relaxare, nu doar de îngrijire. În viitorul apropiat, Lisnic Barber Shop  urmărește să devină o comunitate, un club de socializare în care bărbații își pot împărtăși în voie pasiunile strict masculine.

„Purtător de barbă fiind de ani buni, începusem să nu mai fiu mulțumit de serviciile din Iași. Mi-am dat seama că e un segment descoperit- vorbim de o medie de aproape 30% pentru clienții de sex masculin în saloanele deja existente- și, cochetând de ceva vreme cu ideea deschiderii unui beauty salon, a fost doar o chestiune de timp, până am găsit locația ideală pentru amplasare”, povestește Sergiu Bargan, amintindu-și cum, de-a lungul timpului, a fost chiar el însuși ținta unor glume deplasate din partea cunoscuților doar pentru că a ales să poarte barbă.

Trendul, pentru unii, e de doar câțiva ani, însă barba este un accesoriu natural care îți poate schimba întreaga fizionomie. „Dacă știi cum să o porți, adică natural”, mă completează Sergiu. Necesită timp și atenție. Nu oricui îi șade bine cu barbă, spun eu, însă tot Sergiu este cel care încearcă să îmi explice că barba înseamnă expresia unei stări asumate și mai puțin o formă de adaptare la tendințe.

„Bărbații păstrează aceeași doză de masculinitate, doar că au început să aibă mai multă grijă de ei!”

 

Prietenul, căci la Lisnic Barber nu există termenul de client, ci doar de prieten, odată ajuns pe mâinile meșterilor bărbieri, beneficiază de un tratament tradițional de îngrijire, care s-ar traduce printr-un proces de pregătire a pielii prin aplicarea unui prosop cald pe față, uleiuri speciale și spumă aromatizată, după care se intervine cu briciul. Iar dacă vă faceți griji pentru eventualitatea în care v-ați putea irita, stați fără grijă… bărbierul Lisnic are mereu pregătite cuburi de gheață și diferite tratamente care previn alergiile sau simpla iritare pentru a fi aplicate. Iar până să ajungi pe scaunul bărbierului, poți servi un pahar de whiskey sau orice altă băutură din partea casei… hmmm, hai că începe să-mi pară mai fain în exclusivitatea bărbaților decât în cea a femeilor…

Sursa foto: pagina de facebook Lisnic Barber Shop