În fiecare an, Institutul Pantone stabilește culoarea anului următor, „Living Coral” fiind desemnată vedeta anului 2019. Culoare care ne duce cu gândul la piersică, la recifele de corali, Living Coral exprimă energie și bucuria de a trăi. Alegerea, după cum Laurie Pressman, vicepreședintele Institutului Pantone a declarat, a fost influențată de mediul înconjurător. „Am avut în minte frumusețea pe care o vedem în natură și importanța ocrotirii mediului. Gândiți-vă la recifele de corali care adăpostesc și susțin viața marină”, a spus Laurie Pressman. Deci, ca să fim la modă anul viitor, va fi o idee grozavă să găsim combinațiile potrivite în nuanțe de coral atât în ceea ce privește vestimentația, dar și machiajul. Dar asta nu înseamnă că nu vom putea purta în materie de machiaj un smokey eyes bordeaux sau maro închis sau orice altă combinație dorită sau potrivită outfit-ului.

Întotdeauna am declarat că indiferent de tendințe, important este să alegi în funcție de momentul din zi, de preferințe și starea de spirit tot ce îți dorești și te avantajează. În ceea ce privește machiajul, trebuie luate în calcul nuanța tenului, nuanța buzelor și cea a ochilor. Se vor purta din ce în ce mai mult machiajele naturale. Ușor, ușor se va ieși din zona elementelor grafice, extrem de bine definite.

În 2019, tendința în machiaj pune accent pe eleganță, acuratețe și definirea anumitor zone. Vă recomand să păstrați echilibrul între lumini și umbre. Aici fac trimitere în mod expres la contouringul pomeților care nu mai este atât de evident ca în alți ani. Produsele pentru machiaj vor fi prăfoase sau cremoase, nuanțele vor fi cele care fac trimitere către primăvară, dar nu vor fi uitate nici nuanțele metalice, glitterele. De asemenea, produsele cu finish mat vor fi ușor declasate de cele cu tentă sidefată.  Rujurile lichide mate rămân în tendințe cu nuanțe de neutru, nude, roz pal. În schimb, pentru cele care vor să se „joace” mai mult în oglindă, un loc important în privința machiajului buzelor îl ocupă tehnica ombre, adică un contur de buze ceva mai închis și un ruj deschis pe centrul buzelor.  Pentru rezultat reușit  este necesară ceva îndemânare.  Totul trebuie discret estompat, iar între cele două planuri de culori nu trebuie să existe linie de demarcație. Mai exact, nu trebuie să obținem ceea ce mai văd, din păcate, pe ici-colo, contur clar cu un creion  roșu și în interior roz și gata. Prin tehnica ombre a buzelor trebuie să obținem un volum fin și un aspect foarte elegant. Rămân la modă genele, sprâncenele cât mai naturale .

Fiecare an în materie de culoare este o provocare. Îndrăzniți, testați, explorați!

*sursa foto: pinterest.com

 

 

 

 

 

 

Author