Tenul rămâne în permanență expus factorilor externi, iar îngrijirea dermato-cosmetică zilnică pare a nu mai oferi acele rezultate „spectaculoase” pe care ni le-am dori, femei fiind, mai ales. Peelingul chimic este recomandarea medicilor, procedură prin care se urmărește, prin exfoliere, corectarea acelor probleme „sâcâitoare” ale tenului, fie că vorbim despre acnee, riduri, piele deshidratată. Practic, prin peeling, pielea își recapătă prospețimea, elasticitatea și strălucirea, tenul regenerându-se datorită substanțelor folosite, precum soluția Jessner, acidul retinoic, acidul glicolic (alfa-hidroxiacizi), acidul salicilic (beta-hidroxiacizi), rezorcinol. Întrucât e de preferat să se evite expunerea la soare după efectuarea unui peeling, primăvara pare a fi un sezon ideal pentru o astfel de procedură noninvazivă.

„În funcţie de ceea ce are nevoie pielea noastră şi de profunzimea stratului de piele ce trebuie descuamat, se stabilește ce tip de peeling este necesar. Astfel, putem vorbi despre un peeling superficial (recomandat în cazul femeilor care au împlinit 30 de ani sau în cazul celor care fumează), prin care se determină exfolierea stratului cornos, fără necroză epidermică, despre peeling-ul mediu, cu acid tricloracetic sau acid glicolic, recomandat femeilor de peste 40 de ani, vârstă la care tenul are nevoie să-și recapete elasticitatea din cauza machiajului, stresului, nopților nedormite, oboselii sau a expunerii la soare în exces. În funcție de profunzimea afecțiunilor, putem stabili ce tip de peeling este recomandat, câte ședințe sunt necesare, iar în funcție de modul în care reacționează tenul la tratament facem recomandarea și perioadei de refacere, care nu poate dura ma mult de 5-6 zile, ca în cazul peelingului mediu, de exemplu. Peelingul profund este recomandat persoanelor cu riduri pronunțate, mai ales din jurul gurii, dar și în tratarea cicatricelilor care au rămas în urma unei forme severe de acnee, de exemplu.”, explică Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Susanu Clinic-,www.susanuclinic.ro

Ce ar trebui să știm despre efectele unui peeling?

– petele/ cicatricile sunt diminuate sau eliminate;
– pielea se reface, își recapătă elasticitatea;
– procesul de îmbătrânire este încetinit.

Contraindicațiile țin de situațiile în care pacienta prezintă alergii specifice la substanţele chimice folosite, alergii specifice la anestezic, deoarece peelingul profund se realizează sub anestezie, insuficienţă renală/hepatică, boli sistemice decompensate, sarcină.

sursa foto: pinterest.com

Author