O lume cu trei personaje pentru care Universul e definit de iubire, armonie și frumos, elemente pe care au avut grijă să și le impună ca stil de viață. Pe Ingrid Vlasov, Marian Nedelcu și Noelle, amfitrionii primului număr InSociety, îi caracterizează discreția. După cum mărturisesc, odată cu trecerea anilor, au devenit foarte selectivi în privința evenimentelor și aparițiilor publice. Contrar percepțiilor celor care nu-i cunosc, nu caută notorietatea cu orice preț. Dimpotrivă, preferă să fie în atenția publicului doar prin realizări.

„Tradiția noastră este să ne bucurăm cât mai mult unul de celălalt.”

 

                    Au ales să se concentreze pe familie, valoare în jurul căreia își fundamentează cu naturalețe povestea. Firi artistice, cu un fin simț al esteticului, nu le-a fost dificil să-și contureze o lume proprie, idilică, în care nu are acces oricine. Dimineața și-o încep împreună, toți trei, la cafea, iar momentul în care Ingrid a câștigat pe deplin încrederea lui Noelle a fost „surpriza” de la Disneyland Paris. Ingrid Vlasov recunoaște că îi e dor și consideră că de-abia atunci când ajungi să îți placă propria viață ești un om de succes.

„Barierele, în cazul nostru, nu sunt între cine suntem și cine arătăm că suntem. Noi nu suntem, în realitate, altcineva. Suntem aceiași (când nu ne vede nimeni), doar că preferăm să facem vizibilă numai zona care ține de realizările noastre artistice. Nu am făcut niciodată parte din categoria celor care-și devoalează viața privată. Am dat mereu răspunsuri la acele întrebări discrete și decente despre noi. Și atât. Aici am pus barierele. Ce ne caracterizează dincolo de imagine? Munca din spatele imaginii. Cum e familia? O familie unită. Bazată pe principii și valori.  Pe fiecare ne reprezintă ceea ce facem.”, spune Ingrid Vlasov.

 

Alexandra Gugiuman, www.insociety.ro: O rețetă a fericirii unanim acceptată și aplicată nu există. Dar, în cazul vostru, dacă ar fi să vorbim despre o astfel de rețeță, care ar fi aceea? Sunteți unul dintre cele mai sudate cupluri și aveți o fetiță superbă…

INGRID VLASOV: Vă mulțumim pentru aprecieri. Așa este, nu există o rețetă unanim valabilă… pentru că suntem atât de diferiți, avem vieți diferite, trăim timpuri diferite. Dar, totuși, aș spune că ceva comun caracterizează ADN-ul existenței… iubirea! Acesta este primul ingredient al rețetei mele. M-am căsătorit dintr-o mare dragoste, am făcut un copil pe care-l creștem cu iubire totală. Al doilea ingredient, și ultimul, este norocul. Am avut un noroc nebun. Eu cred că iubirea are nevoie de șansă ca să dureze.

Trăiți o poveste, iar în vremurile actuale puțini sunt norocoși să trăiască o dragoste adevărată, cu final fericit. Cum a început totul?

INGRID VLASOV: Povestea nu a început ca-n povești. 🙂 În ideea în care nu a fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut, ne-am apreciat profesional și am colaborat de câteva ori. Apoi a urmat un timp în care nu ne-am mai întâlnit. Ne-am revăzut peste ani, la o petrecere, sau, mai bine zis, abia atunci ne-am văzut cu adevărat. Și, din acea seară, am rămas împreună. A fost acum 16 ani. Sperăm să urmeze cât mai mulți și suntem siguri că cei mai frumoși ani ai noștri abia urmează. Chiar simțim asta. Amândoi.

„Am creat un univers caracterizat de frumos. O frumusețe atemporală care dăinuie indiferent de timpuri și mode. O frumusețe bazată pe armonie și calitate.”

 

Aveți o tradiție, activități pe care le faceți întotdeuna împreună, toți trei? 

INGRID VLASOV: Ne petrecem foarte mult timp împreună. Începem ziua toți trei, la cafea. Apoi, fiecare are activitățile proprii, iar spre după-amiază, ne reîntâlnim… De foarte multe ori ne petrecem câte o zi întreagă împreună. Noelle ne însoțește peste tot, apoi ne oprim la un restaurant, un muzeu, la cumpărături sau, pur și simplu, ne plimbăm. Tradiția noastră este să ne bucurăm cât mai mult unul de celălalt. Suntem conștienți de faptul că nu ne vom mai întâlni niciodată cu acești ani, cu acest timp.

Pentru că tot ați menționat de Noelle… A fost în atenția publicului de mică. Are un blog, ați îndrumat-o înspre partea aceasta a frumosului, a artei? I-ați pregătit, cum s-ar spune, un drum sau a fost ceva firesc?

INGRID VLASOV: Am fost foarte atenți la aptitudinile ei și i le-am cultivat, am ghidat-o prin educație pe un drum pe care acum merge singură. Iar noi suntem mereu acolo, lângă ea.

Care a fost cel mai dificil moment de până acum?

INGRID VLASOV: Au fost multe momente foarte dificile, momente de durere și neputință în care i-am pierdut pe cei dragi, momente de nedreptăți pe care le-am trăit în ultimii ani… nu aș putea stabili o ierarhie a acestor momente, pot doar să le trăiesc demn.

Dar cea mai frumoasă amintire?

INGRID VLASOV: Am infinit de multe amintiri minunate, prima care îmi vine în minte este de când avea Noelle 4 ani. Eu îi tot spuneam că lumea poveștilor există, că toate personajele din povești sunt reale și, mai mult decât atât, toate aceste personaje o cunosc și știu că ea le știe poveștile. Ea era puțin confuză, deoarece copiii ceilalți negau, spunându-i că nu este nimic adevărat. Am stabilit o vacanță la Disneyland Paris, am luat legătura cu cei de acolo, am pregătit totul în detaliu (aviz părinților care vor să aranjeze o surpriză minunată copiilor lor), așa încât, în momentul în care am ajuns, a întâmpinat-o la hotel, la porțile „Castelului”, Cenușăreasa (personajul ei preferat de la acea vreme), care a luat-o în brațe și i-a zis „Bine ai venit, Noelle! De-abia așteptam să te văd!”. Nu se poate descrie emoția de bucurie din privirea copilului meu. S-a uitat înmărmurită la mine și mi-a zis: „Mami, ai avut dreptate. Lumea poveștilor există!”. Mai în glumă, mai în serios, cred că atunci i-am câștigat încrederea lui Noelle pentru totdeauna. A fost sublim.

Aveți o temere anume? Dar vreun regret?

INGRID VLASOV: Temeri, mai am… regrete, nu. Nu regret nimic. Am făcut tot ce am crezut eu mai bine, am luat deciziile pe care eu le-am considerat cele mai corecte și nu am făcut niciun compromis cu care nu pot să trăiesc. Mă laud cu asta când vorbesc cu mine.

Liniștea vine din… ? 

INGRID VLASOV: Liniștea celor pe care îi iubesc. Liniștea lor e liniștea mea.

Vă este dor vreodată?

INGRID VLASOV: O, da! Mi-e dor tot timpul de toți cei pe care i-am iubit și nu mai sunt, mi-e dor de Andreea, mi-e dor de parfumul bunicului meu când îmi citea povești, mi-e dor de mirosul de petunii de la geamul bunicii mele, mi-e dor de derdeluș, mi-e dor să-i văd pe părinții mei dansând, mi-e dor de inconștiența tinereții… cred că responsabilitatea care vine odată cu anii îți fură multe zâmbete.

Imagini cu Lady Gaga purtând creații semnate Ingrid Vlasov au făcut înconjurul lumii. Designer apreciat ați fost dintotdeauna, dar ce ați simțit atunci?

INGRID VLASOV: Da, și asta pentru că a fost o performanță pe care nu o mai atinsese niciun designer român. Am simțit că am deschis o ușă. Am simțit recunoaștere. Dar nu mai multă ca atunci când cei de la Fédération Française de la Couture du Prêt-à-Porter des Couturiers and Créateurs de Mode m-au selectat să prezint oficial în cadrul Săptămânii modei la Paris, în aceeași zi cu Chanel și Valentino. Atunci am simțit adevărata mea confirmare ca artist.

„Succesul este de două feluri: succesul profesional, care vine odată cu performanța. E momentul acela când devii «o voce» în profesia ta. Am cunoscut foarte mulți oameni care l-au atins. Și succesul în viață. A avea o viață de succes, în opinia mea, este despre vocea ta interioară. Despre preferințele ei. Este obligatoriu să-ți placă viața ta. Abia atunci ești un om de succes. Am cunoscut foarte puțini oameni care au atins acest succes…”

Un artist are nevoie de o sursă de inspirație, niciodată aceeași. Ce vă inspiră?

INGRID VLASOV: Mă inspiră tot ceea ce mie mi se pare frumos. Spun „mi se pare” pentru că percepem diferit. Depinde ce vezi. Există artiști pe care-i inspiră zona negativă a lor, a vieții și crează în consecință, există artiști care se lasă inspirați doar de pozitivism… eu sunt genul de artist care vede frumusețea în orice (acea frumusețe a paraginii). Nu o să privesc niciodată la un măr viermănos durerea lui, ci o să-i văd doar nuanțele de brun, de toamnă…

Pe când o nouă colecție?

INGRID VLASOV: Momentan, eu și Marian suntem implicați în proiecte care nu au legătură cu moda. Și acestea ne ocupă cam tot timpul. Singurul proiect legat de fashion este magazinul online www.ingridvlasovshop.com unde propunem mai multe linii. „Folclor D’or” este una dintre preferatele mele, o linie de piese inspirate din tradiția populară, „Sensuality” – o linie caracterizată de dantele și „Lovely” − o linie bazată mai mult pe printuri create exclusiv de noi. În toamna aceasta vom lansa și linia „Classy” – unde veți putea găsi piese clasice cu o tușă actuală. Am mare încredere în această propunere și cred că va avea succes. Este un e-shop care merge foarte bine și cred că se datorează faptului că toate liniile oferă piese atemporale și foarte versatile, lucrate impecabil, cu materiale de calitate. Ne dorim să extindem cât mai mult oferta și să ne lansăm și offline. Avem în lucru acest proiect.

Cum arată o zi din viața dumneavoastră?

INGRID VLASOV: Zilele trec diferit, dar încep și se termină la fel, cu câte o îmbrățișare caldă. Aroma dimineților mele este de cafea, vara – sub tei, toamna – la geamul ud de ploaie, iarna – lângă foc și primăvara sub florile de cireș. Apoi… inspirație, trafic, bucurii, telefoane, necazuri, întâlniri, creativitate, mama, tata, Vanda, flori, multe flori, oameni, întrebări, răspunsuri, atelier, tocuri, reviste, bagaje, birou, muzică mereu, câte o țigară, avioane, spectacole, design, parfum de mosc și tuberoze, mătase, expoziții, puțină mâncare, dans, ciocolată, aroma camerelor de hotel, filme, cărți, fotografii… și ei, Marian și Noelle… noapte bună! 🙂

 

Sursa foto: Ingrid Vlasov, fotografii realizate de Tudor Cucu

Author