Când vine vorba despre tendințele în modă, să le urmărești orbește nu te transformă într-o adevărată  fashionistă.  Ar trebui să poți purta piesele care sunt în trend astfel încât să nu se contrazică stilului tău personal. Pentru că stilul este cel mai important.  Întocmai cum a spus-o și Coco Chanel –  ”Moda trece, stilul rămâne.”

Moda își schimbă destinația în fiecare sezon. Primăvara/Vară 2017 vine cu o multitudine de tendinţe interesante care să se potrivească oricărei personalități și oricărui stil, de la culori luminoase, vibrante și printuri florale sau grafice,  la tonuri inocente și ușoare de alb.  Ceea ce este cu adevărat îmbucurător este faptul că principalele tendințe din următorului sezon nu sunt cu mult diferite față de cele din 2016, le-am regăsit pe străzi pe tot parcursul anului; așadar, din moment ce am investit deja în garderoba noastră ghidându-ne după tendințele din 2016, putem să ”reciclăm” item-urile preferate, investind în această primăvară/vară 2017 doar în câteva piese cheie pentru a crea ținute cât mai actuale.

Iată care sunt principalele tendințe în modă în primăvară/vară 2017 remarcate pe marile podiumuri internaționale:

 

 

  • Alb, crem & ivory  Albul imaculat, precum și nuanțele de crem și ivory vor fi vedetele verii, cu siguranță.

 

 

 

  • Imprimeuri florale – Le regăsim în aproape toate prezentarile de modă, creții pline de feminitate și eleganță, unele mai spectaculoase decât celelalte. Cele mai multe case de modă propun printul floral maxi, în nuanțe calde de roșu, galben, oranj, pe fundal alb, crem, maro sau negru.

 

 

  • Imprimeuri geometrice/grafice – una dintre cele mai importante tendințe în moda lui 2017. Designerii s-au îndrăgostit în special de imprimeurile grafice colorate, nesfiindu-se să alăture mai multe tipuri de print într-o singură ținută. Pe scurt, nu există limite atunci când vorbim de imaginația creatorilor de haine cu imprimeuri grafice.

 

 

  • Mâneci statement – Se pare că moda anilor optzeciști revine. Bineînțeles, vorbim de o reinterpretare a acesteia, mult mai sofisticată și rafinată. Haine care accentuează umerii, umeri cu forme rotunde sau mâneci bufante – asta trebuie să cauți în magazine atunci când vei merge la shopping pentru a-ți actualiza garderoba de primăvară.

 

 

  • Masliniu si kaki – Dacă ești adepta unui stil dur, tomboy-ish, kakiul din ținutele army va fi cu siguranță pe placul tău. Stilul safari a fost prezent în multe colecții primăvară/vară 2017, bazându-se pe culorile kaki și verde măsliniu.

Notă: Verdele greenery este culoarea anului 2017, așa că ai grijă să îl inserezi măcar în categoria accesoriilor.

 

 

  • Neon – Culorile fluorescente pentru sezonul de primăvară nu sunt o noutate. Chiar dacă pentru unele dintre noi culorile neon sunt prea puternice, prea vizibile, un strop de culoare în anotimpul reînvierii naturii parcă nu strică.

 

 

 

  • Nuanțe de roz – Dacă iubiți culorile vibrante, atunci cu siguranță vă va bucura vestea că paleta cromatică a sezonului primăvară/vară 2017 va conţine o doză binemeritată de tonuri intense. Item-urile roz sunt la mare căutare în 2017: de la rozul pudrat la nuanţele de fucsia şi roz neon, propunerile vestimentare nu ocolesc niciuna din versiunile de roz pe care le ştim. Mai mult decât atât, designerii îți propun să porți roz din cap până în picioare sau de ce nu, să încerci un mix de color block.

 

 

 

  • Sloganuri – Mesaje feministe, motivaționale, politice sau exuberante. Designerii ne propun să ne exprimăm sezonul acesta prin mesajul tricourilor.

 

 

 

  • Transparența – Chiar și nuditate, de ce nu. Designerii au creat piese vestimentare din voal transparent care lasă la vedere cât mai mult din goliciunea trupului.

 

 

 

  • Umeri pătrați – O altă tendință care ne trimite cu gândul la anii ’80 o reprezintă umerii pătrați. Pregătiți-vă să vedeți în sezonul cald rochii, dar și sacouri cu umerii pătrați, ascuțiți și supradimensionați.

 

 

Author