Povestea dulce din spatele vitrinei ”Eclair Bakery”, scrisă cu pasiune, dragoste și ambiție

Povestea dulce din spatele vitrinei ”Eclair Bakery”, scrisă cu pasiune, dragoste și ambiție

Pe strada pe care fiecare colț vorbește despre mituri, pasiuni și istorisiri fel și chip, de puțin timp, a început să-și spună sfios povestea o căsuță cu minuni dulci. Pe Sărărie nr. 160 pornim într-o călătorie în timp și ne aducem aminte de copilărie. Ne ajută Diana Simionică să facem asta prin ”Eclair Bakery”, universul dulce în care ingredientele se amestecă perfect cu pasiune, măiestrie și savoare, luând conturul celor mai bune eclere din Iași.

  • ”Duminică, 5 februarie, am reușit să deschidem ușa căsuței pentru clienții noștri. Am fost plăcut impresionată de tot ceea ce am văzut că a generat activitatea mea. Aprecieri, mesaje, urări de bine și, mai ales, comenzi!”.

Diana simte că ieșenii i-au apreciat deja eclerele pentru că are clienți care au venit de câteva ori în doar câteva zile. E un sentiment care îi dă o satisfacție aparte, curajul necesar, încrederea că e bine, că trebuie să meargă pe acest drum, că nu trebuie să se abată de la principiile ce țin de calitate, că trebuie să respecte cu sfințenie ceea ce deja sună ca o promisiune: noi punem suflet în dulciuri!. ”Când pui suflet în ceva, pui adevăr.”, spune tânăra.

 

 

La cei doar 21 de ani pe care îi are, Diana ne îndeamnă să credem în visele noastre, să ne eliberăm de prejudecăți și să ne găsim motivația în tot ceea ce ne face fericiți.

  • ”Păsările cântă puțin și destul de rău în colivie. Să se elibereze de toate prejudecățile, să caute în ei, să creadă în forța lor și în puterea divină, să viseze departe ca să ajungă măcar cu un pas înaintea a ceea ce părea imposibil. Să respecte tot ce primesc și să mulțumească pentru tot, oricât de mult sau de puțin ar fi…”, le transmite Diana celor care au o pasiune, un vis (cu toate că vise avem toți), dar se tot gândesc ce și cum să facă din teama că și-ar putea tăia aripile.

Diana nu are nimic de ascuns și nu se sfiește să ne primească și-n spatele vitrinei pentru a-i cunoaște povestea îndeaproape. Îi mulțumim pentru deschiderea cu care ni s-a confesat nouă, echipei #insociety.

  • ”Povestea mea este asemenea multor povești în care subiectul prezintă fete tinere, îndragostite, libere, care decid să facă schimbarea vieții lor. Este momentul în care tot Universul își schimbă înfățișarea, toate cele ce au fost dispar, lăsând locul unei motivații supreme: dragostea pentru familie. Povestea Eclair Bakery îl are ca personaj principal pe fiul meu, Casian, muza mea. Deși sunt foarte tânără, în urmă cu mai bine de doi ani, am știut că viața mea va căpăta contur doar dacă îl aduc pe el pe lume. Nu e ușor pentru că un copil presupune multă responsabilitate și prezența părinților în viața lui. Dacă până acum a fost oarecum mai simplu, odată cu deschiderea atelierului de dulciuri, Căsuța cu povești dulci și rafinate, viața noastră este mai plină, eu sunt mult mai ocupată, dar seara când ne vedem…e povestea poveștilor!”, mărturisește Diana. 

Mediul antreprenorial nu îi este deloc străin datorită faptului că părinții ei administrează un mic restaurant din Iași și a trebuit să-i ajute de-a lungul timpului, astfel încât i-a fost relativ mai simplu să-și pună în practică pasiunea. Știe că nu e ușor pentru un tânăr să aibă curajul să pună pe picioare propria afacere, oricât de micuță ar fi aceasta, motiv pentru care nu uită să le mulțumească părinților pe a căror sprijin a contat încă din prima clipă în care a hotărât să dea viață proiectului Eclair Bakery.

  • ” Trebuie să recunosc că nu a fost chiar o joacă, poate un fir mai consistent de pasiune. Părinții mei gestionează un mic restaurant și, nu de puține ori, a fost nevoie să le fiu mâna dreaptă! Probabil că moștenesc un soi de aplicație spre antreprenoriat. Spun asta pentru că deseori mă gândeam că atunci când o să cresc voi face și eu ceva, al meu! Mi s-a părut întotdeauna interesant să fii propriul tău șef și să decizi doar pentru ceea ce știi că te avantajează, chiar dacă mai apar și greșeli. Sigur că de la intenție la realizare drumul este lung și anevoios, mai ales că, la capitolul financiar, cine poate spune la 21 de ani că are bănuții necesari să își deschidă o afacere? Pare imposibil! Dar, pentru că părinții mei sunt oameni minunați care au avut posibilitatea să mă ajute, am reușit să am propria afacere. Micuță, dar cinstită! Le mulțumesc!”

Ochii ei emană o bunătate aparte și vorbesc cu sinceritate despre proiectul în care s-a aventurat nu din joacă, ci din dorința de a-i oferi lui ”muzei”, băiețelul său Casian, cea mai de preț comoară care i-a apărut în viață acum doi ani.

  • ”Motivația? Printre rânduri deja am spus, dar repet: motivația are mai multe direcții, respectiv dorința de a-l crește decent pe Casian, dorința de a face ceea ce știu mai bine, de a explora noi perspective culinare în materie de eclere, ducliuri, în general.”

Ca orice maistru-făurar, Diana nu face un secret din faptul că pune multă dragoste în fiecare ecler. Folosește din belșug bucuria de a face eclere delicioase, iar gustul eclerelor pe care le face abundă de bucurie. Face exact ceea ce îi place și mărturisește sincer că nu se vede făcând altceva, astfel încât, întreaga sa energie se canalizează pe calitatea, valoarea și autenticitatea produselor pe care le face. Secretul?

” Pe lângă partea ce ține de suflet, cred că e foarte important să spun că nu folosesc niciodată materia primă deja combinată (creme, aluaturi) pentru a doua zi. Niciodată!”

Creează și, ca orice artist, trece dincolo de barierele pe care rețeta tradițională le impune. 

  • ”În general, plec de la o rețetă fixă. Toate variațiunile pe aceeași temă vin sau nu în funcție de starea de spirit. Pentru că a fost o perioadă puțin mai solicitantă, recunosc, m-am axat pe rețeta fixă pentru fiecare sortiment în parte (și sunt vreo 10…), dar am diversificat din punct de vedere al ornării lor, fapt care influențează, fără îndoială, gustul final. Deci am ales sa diversific acolo unde a fost posibil din punct de vedere al timpului. Însă, abia am început! Urmează inovațiile! Țineți aproape! Am o mie de idei și o energie debordantă când vine vorba de eclere!”

Nu concepe să-și dezamăgească clienții, spune Diana, aceasta fiind singura ei teamă, o consecință firească a unui simț al responsabilității dezvoltat și moștenit genetic. Se caracterizează drept o persoană suficient de timidă și, totuși, suficient de curajoasă încât să o pornească de la zero dacă trebuie, cu toate că unii ar putea spune despre ea ca fiind curajoasă.

Unde vede Eclair Bakey peste un an?

  • ”Pe buzele unui număr foarte mare de clienți! Pe afișe în sesiuni de prezentare, în seminarii de specialitate, în evenimente etc. E prea mult?”, ne transmite extrem de convingătoare Diana.

 

Sursa foto: galerie proprie Eclair Bakery.