E suficient să dai câteva search-uri pe Google și un mare „follow” profilului „Accidental Icon” de pe Instagram pentru a te convinge că a fi chic nu ține cont de vârstă și nu înseamnă nici pe departe paiete sau piese vestimentare complicate. La vârsta la care bunicii sau părinții noștri, poate, preferă să nu acorde prea mare importanță stării pe care vor să o transmită prin haine, căci da, despre stări e vorba în orice am pune pe noi, Lyn Slater, profesorul american de la universitatea Fordham, este, astăzi, un reper al stilului inclusiv pentru tineri. De fapt, studenții, fiica sa și femeile pe care le-a întâlnit în carieră și cu care a colaborat de-a lungul timpului reușesc să o inspire. Transmite un mesaj prin fiecare ținută, iar blogul www.accidentalicon.com e locul în care îi putem citi gândurile și îi putem urmări felul de a fi. Ideea de a-și crea un blog a venit mai ales după ce a văzut că e complimentată pentru stilul vestimentar abordat, un stil deloc complicat, ci boem, romantic, nonșalant, inteligent, confortabil, artistic, așa cum chiar ea îl definește într-un interviu pentru www.fabulousafter40.com . Mărturisește că la acea vreme era în căutarea unei reviste care să vorbească și despre femeile normale, trecute de 60 de ani, femeile care au o viață absolut normală, dar interesantă și care să arate că a fi stilat nu ține întotdeauna de buget sau de cât de multe piese reușești să „arunci” pe tine. Iar dacă o urmărești, n-ai cum să nu observi cum Lyn adoptă perfect ideea „less is more”. Poartă negru, alb și gri, ocazional introduce și roșu. Totul e într-o conexiune constantă cu ceea ce are de făcut în acea zi, starea de spirit, vremea de afară… e un stil cu o fragilă demarcație între rebel și convenționalul dat de sobrietatea mediului profesional în care activează, unde e foarte ușor să epatezi prin cel mai mic element de non-conformist.

*sursa foto: pinterest.com

                  Lyn Slater a devenit cunoscută după ce a fost fotografiată insistent de fotografii de la una dintre edițiile NYFW, confundată fiind cu o celebritate. Își aștepta o prietenă în fața clădirii Lincoln Center fix în perioada în care avea loc săptămâna modei americane. Purta un costum semnat Yohji Yamamoto și avea în mână o geantă Chanel. Fină și rafinată, a atras involuntar atenția fotografilor. Se întâmpla în urmă cu 5 ani. Mai exact, în 2014. De atunci și până în prezent, a câștigat aprecierea a sute de mii de utilizatori ai rețelelor de social media, a semnat cu o agenție de modele și a bifat mai multe campanii publicitare, una dintre cele mai recente fiind pentru compania Mango.

„Nu oricine are stil și nu oricine poate avea această deprindere care este precum o abilitate artistică. E vorba despre acceptare, asumare, capacitatea de a vedea lucrurile și altfel, fără a-ți fi teamă de judecată, atitudini pe care, din păcate, femeile au o anumită reținere în a o îmbrățișa. Personal, nu-mi place să fac tot ce pot pentru a-i determina pe oameni să spună ca mine, ci e vorba, mai mult, de a-i convinge să-mi accepte gândurile, trăirile și mesajele.”, mărturisește Lyn Slater.

*sursa foto: heartifb.com

                           Outfit-urile propuse au o poveste. De fapt, reflectă starea interioară pe care Lyn o are pentru că da, ea e convinsă că prin vestimentație poți transmite ceea ce e, de fapt, în sufletul tău, chiar dacă nu întotdeauna suntem conștienți de puterea pe care o au hainele. Sunt studii care arată că psihicul este influențat de ceea ce porți. Poate acesta e și motivul pentru care Lyn nu e doar o „fotografie”, ci un set de trăiri expuse public prin intermediul outfit-urilor. Moda este, după cum ea spune, șansa de a scrie propria poveste sau de a trăi poveștile scrise de alții atunci când elementul de originalitate nu este unul dintre punctele tale forte.

„Când oamenii vor să ne controleze, ne dezbracă sau ne fac să purtăm aceleași lucruri.”- mesajul pe care Lyn îl transmite rin intermediul blogului său.

Se simte mai aproape de stilul designerilor japonezi pentru că aceștia au reușit să o facă să descopere o altă latură a seducției, senzualității și sexualității. Outfit-ul preferat se traduce prin pantaloni negri atent croiți sau fustă lungă, într-o combinație simplă, dar de efect, cu un tricou, geacă și cizme. E „uniforma” propriei expresii. Părul gri e moștenire de familie, spune ea, însă îi dă o „pată” aparte. Nu a vrut să spargă bariere folosindu-se de vârsta pe care o are, ci a vrut să arate că o femeie poate fi fashion indiferent de vârstă. La urma urmei, stilul este despre cum poți să te eliberezi de temeri și cum îți poți asuma riscuri, un mesaj puternic pentru oricare femeie care vrea să iasă din zona de confort. Totul este despre acceptare. În primul rând, a vârstei și a întregului proces prin care viețile noastre trec.

*sursa foto: theedgesearch.com

„Accidental Icon este proiectul prin care eu spun: nu am 20 de ani și nici nu vreau să am 20 de ani. Dar sunt cool și… iată-mă! Proiectul e despre femeile ca mine, care nu sunt vreo celebritate, dar sunt deștepte, creative, în formă, gânditoare, atrase de modă, asumate și confortabile cu ceea ce sunt.”, povestea Lyn Slater pentru revista Grey.

So… #AgeIsNotAVariable, cum ar spune Lyn, prin deja celebrul hashtag. Sau… dacă ești „o femeie care…”, ești invitată de Lyn să-ți împărtășești cu ea pasiunile și plăcerile pe https://www.accidentalicon.com .

*sursa foto: pinterest.com

Author